Infraestructures

Un informe tècnic mostra que les excuses d'Adif no tenen fonament

L'informe tècnic municipal fet per un enginyer de l'Ajuntament de Girona mostra amb dades que les explicacions d'Adif no tenen cap fonament amb el que va passar la matinada de diumenge a dilluns.

L'informe especifica que a la zona de Palau la precipitació va superar els 102 litres per metre quadrat i que en cap cas el clavegueram de la zona es va col·lapsar perquè pot assumir més de 2.950 metres cúbics. El volum de pluja que va caure se sol repetir cada cinc anys i la ciutat està plenament preparada per donar-hi resposta amb la xarxa de sanejament. L'anàlisi feta també conclou que el riu Güell no es va arribar a desbordar en cap punt, “malgrat que en aquell punt la conca té una capacitat inferior a l'espera que es faci la llera definitiva”.

L'informe tècnic també desvela que la zona ja es va inundar a final de maig del 2009, un fet que evidencia que Adif era conscient del risc. Per tot plegat, es conclou que “és una greu irresponsabilitat no preveure què passaria en cas d'una pluja extraordinària i quanta aigua arribaria al traçat”, per bé que assenyala que l'episodi del cap de setmana passat no va ser ni extraordinari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia