Infraestructures

Girona anirà al jutjat si Adif no garanteix màxima seguretat

Carles Puigdemont demanarà que s'impedeixi el pas de trens si no s'acredita que no hi ha risc per als usuaris

CiU demana la compareixença del president d'Adif al Congrés

L'Ajuntament de Girona demanarà al jutjat que impedeixi la circulació de trens si Adif reprèn el servei demà sense les màximes garanties de seguretat. Així ho va avançar l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que va assegurar que ahir mateix havia acordat aquestes mesures amb l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip. Puigdemont tem que Adif es precipiti i per això li demana que documenti quines garanties dóna abans que es reprengui el servei. Si no és així, va assegurar: “El consistori comunicarà al jutjat que no hi ha cap informe que acrediti les condicions de seguretat i li demanarem que no permeti que es posi en marxa un servei que pot representar un risc per a l'usuari.”

L'alcalde no és optimista amb les previsions que fa Adif que demà tornaran a passar trens pel tram que es va inundar. “Aquí hi ha molt de treball a fer, de neteja per descomptat però sobretot de verificació del sistema de senyalització i de comunicacions, que en una infraestructura d'aquestes característiques és crític”, va afegir-hi.

Puigdemont també va valorar la pressa de l'administrador de la via per reprendre la circulació dient que l'Ajuntament reaccionarà si el que passa és que “simplement Adif el que vol és reprendre el servei per minimitzar la crisi i perquè el desgast sigui el mínim possible”. A més, l'alcalde va reclamar a Adif que acabi les obres del TAV a Girona. “Espero que en vista de l'evidència faci el que es pot comprovar que ha de fer, que és acabar l'obra d'una vegada i que deixi de comportar-se com si estigués acabada perquè no ho està en absolut”, va dir l'alcalde, que hi va afegir que aquesta ha estat una de les causes del sinistre.

Puigdemont va fer aquestes declaracions a la zona on s'ha estat extraient l'aigua acumulada al túnel del TAV. I ho va fer amb els diputats de CiU al Congrés Montse Surroca i Pere Macias, que van anunciar que demanaran la compareixença del president d'Adif perquè doni explicacions sobre l'incident a Girona. “Estem preocupats. L'obra en si està ben feta, no hi ha temença però és una obra inacabada lamentablement i inexplicablement”, va explicar Macias, que hi va afegir que parlem d'1 milió d'euros i que s'exigirà que es faci. També demanaran explicacions de per què no s'ha fet fins ara.

LA FRASE

El que ha de fer Adif és acabar l'obra i deixar de comportar-se com si estigués acabada
Carles Puigdemont
alcalde de girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia