Infraestructures

Vila veu “inadmissible” que l'Estat no hagi acabat l'obra

El conseller retreu a Adif que no hagi invertit el milió d'euros necessari per acabar unes obres milionàries com aquestes

El govern català exigeix al govern de Madrid explicacions convincents

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, considera que “és inadmissible que per pocs centenars de milers d'euros d'una obra milionària s'hagi posat en situació de col·lapse el servei”. El govern de la Generalitat explicita així el suport a l'Ajuntament de Girona, que aquesta setmana s'ha sentit maltractada i poc atesa per Adif, que no li ha donat explicacions clares ni les solucions possibles. Cal tenir present que el cost de la construcció del tram de túnels urbans de la ciutat de Girona va suposar una inversió de 278 milions d'euros i l'Estat la lloava com una obra de gran enginyeria. El cert és, però, que des de la posada en marxa de la línia del TAV a principi del 2013, la ciutat s'ha trobat molts entrebancs i la majoria de zones que s'han de recuperar encara no tenen data precisa d'obra.

Per això Vila també va afirmar ahir, en la setena cimera de ciutats del TAV, que es va fer a Girona, que s'ha d'exigir “informació clara i veraç” per part del Ministeri de Foment i Adif, i no descarta exigir responsabilitats un cop s'hagin aclarit les causes de la inundació del túnel del TAV a Girona. El titular de Territori i Sostenibilitat admet que les informacions que ha donat l'Estat aquesta setmana dels motius i les causes de l'incident “no són prou convincents”. El conseller lamenta profundament que el servei de TAV amb la connexió des de Girona cap a França estigui interromput des de dilluns passat, perquè recorda que Girona “és una ciutat vertebradora” del corredor Mediterrani. Amb referència al fet que una infraestructura com aquesta encara no tingui el pla d'emergència i protecció validat, va indicar que “és evident que un servei d'aquesta magnitud ha de tenir els plans d'emergència resolts i la capacitat de resoldre eventualitats com aquesta, que no és tan excepcional com ens han volgut fer creure”. El conseller agafa així també la línia que durant tota la setmana ha expressat l'equip de govern de Girona, que considera inconcebible que Adif no tingui cap pla B davant un fet com la inundació que es va produir de la infraestructura.

LA FRASE

Un servei d'aquesta magnitud ha de tenir plans i capacitat per resoldre eventualitats com aquesta
Santi Vila
conseller de territori i sostenibilitat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia