Infraestructures

Adif veta a un regidor l'entrada a les obres de Girona

El responsable municipal havia demanat permís per entrar al pou d'atac amb especialistes en enginyeria i geologia

Dilluns es farà una declaració institucional en el ple

Adif va vetar ahir al regidor responsable del projecte ferroviari de Girona, Carles Ribas, l'entrada a les obres del sector del pou d'atac de la tuneladora del TAV, al sector de Mas Xirgu. Ribas anava acompanyat dels màxims dirigents del col·legi d'enginyers i de geòlegs de les comarques gironines per veure de primera mà el punt per on va entrar l'aigua que va inundar la infraestructura el 29 de setembre a la matinada i veure els treballs que hi ha fet Adif, així com la situació del sector per part dels experts.

Des del consistori garanteixen que s'havia enviat un comunicat per demanar el permís i que un cop allà se'ls va denegar l'entrada. En aquest moment, el regidor va fer diverses trucades i es va arribar a posar en contacte amb el director de les obres del TAV a la ciutat, que li va confirmar que s'havia decidit no deixar-lo entrar. Aquesta situació és un episodi més de la picabaralla entre l'Ajuntament de Girona i Adif després de les acusacions mútues que s'han fet els últims dies per la inundació de les vies del TAV.

A més, cal recordar que el regidor Carles Ribas ja va denunciar públicament en roda de premsa fa pocs dies l'estat amb què es trobaven algunes sortides d'emergència i la preocupació que això pogués dificultar l'evacuació en cas d'un altre incident. Ahir Adif va decidir denegar l'accés al regidor i als seus acompanyants.

Informes per al jutjat

La visita que havien sol·licitat des del consistori era per completar els informes i la documentació que el consistori vol aportar en el contenciós administratiu que es planteja presentar al jutjat després de tots els fets ocorreguts i la tensió que s'ha generat.

El consistori pretén que Adif certifiqui la seguretat de la infraestructura amb documents tècnics que ho avalin i més encara després de saber-se que des del Departament d'Interior s'havia requerit a l'ens públic millores en matèria de seguretat, encara no deu dies abans que s'inundés el túnel i calguessin cinc dies i mig per extreure els milions de litres que hi van entrar.

LA DATA

29.09.14
La matinada del dilluns 29 de setembre va ser quan es va produir la inundació dels túnels del TAV.

LA XIFRA

23
vots
s'espera que rebi la declaració institucional que es durà al ple de dilluns, només amb els vots en contra del PP.

Dilluns es farà una declaració institucional al ple

El ple municipal ordinari de dilluns preveu aprovar una declaració institucional de l'Ajuntament de Girona per arremetre contra la greu inundació que hi va haver als túnels urbans del TAV i que va mantenir interromput el servei cap a Figueres i Perpinyà pràcticament sis dies.

En el text que es posarà a votació dels 25 regidors, el consistori defensarà que en cap cas la inundació de les vies va ser a causa d'un mal funcionament del clavegueram de la ciutat, com va argumentar Adif. Un mur de rajol a la zona de Mas Xirgu va cedir a la pressió de la riera de la Pabordia, que amb l'episodi de pluges no va poder desembocar les aigües al Güell perquè també anava molt ple i va trobar la via escapatòria per un forat que servia per treure les terres durant l'obra de la tuneladora. La inundació va provocar que al sector de la Devesa el túnel quedés ple d'aigua fins a set metres d'alçada. El consistori demana a Adif que garanteixi que la infraestructura té totes les mesures de seguretat i que prengui les accions necessàries perquè no torni a passar. Tot fa pensar que la declaració institucional rebrà els vots de tots els grups municipals excepte els dels dos regidors del Partit Popular.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia