Infraestructures

Vic estudiarà sancions pel mal estat de l'estació

Nova crida a Renfe i Adif perquè, d'una vegada per totes, arreglin els danys provocats per un incendi fa dos anys

El deplorable estat de la part de l'estació de tren de Vic, malmesa per l'incendi de ja fa dos anys i que, a hores d'ara, continua sense estar arranjada, és un tema que s'ha posat sobre la taula en diverses ocasions en els plens municipals. Sempre, però, havia estat a partir de precs o preguntes. En la darrera sessió plenària, però, hi va haver un salt qualitatiu. Un dels grups de l'oposició, ICV-EUiA, no només va fer la queixa, sinó que la va presentar en forma de moció per instar els responsables de la línia, Renfe i Adif, a fer ja la reforma. I no només això: en la moció es va acabar incloent la possibilitat d'estudiar sancions.

Dos anys després de l'incendi, i encara que sembli increïble, l'estació de Vic continua tenint inutilitzata el bar, els lavabos, l'ascensor d'una andana i un dels accessos. Per això, el regidor Xavier Tornafoch (ICV) va suggerir que, vist el temps transcorregut, les promeses incomplertes i l'estat en què es troba l'estació, es podrien arribar a plantejar sancions.

Tots els grups, amb alguns matisos però tots amb contundència, es van expressar en la línia de censurar els dèficits de l'equipament. Joan Carles Fuentes (PxC) va demanar que s'inclogués aquesta possibilitat a la moció. I la portaveu de CiU, Anna Erra, va avançar la voluntat d'enviar tècnics municipals a fer-hi una inspecció per iniciar un expedient sancionador. Arran de la intervenció d'Erra, Tornafoch va recollir el guant i va proposar “anar una mica més enllà” per incorporar a la moció la decisió d'estudiar, si escau, iniciar un expedient sancionador.

D'aquesta manera, i amb la imatge de la unitat, l'Ajuntament espera fer força perquè, d'una vegada per totes, es desencalli l'inici de les obres després de més de dos anys. “Ens havien dit que, en menys d'un mes començarien les obres, però ja no ens en fiem gaire. Veiem important anar tots junts”, va concloure la regidora convergent Erra. L'últim calendari aportat per la companyia situava l'inici de les obres el mes de setembre, donat que, des del 18 de juny, estan adjudicades a l'empresa Fuentes Ariza. Fonts municipals esperen que, en qüestió de dies, sí que comencin. Quedarà el dubte de si la moció, i la unitat, ho ha accelerat.

LA XIFRA

2
anys
fa que l'estació de Vic continua tenint inutilitzats el bar, els lavabos, l'ascensor d'una andana i un accés.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia