Infraestructures

Nou forfet de rampes de varada que es pot usar a 8 ports gironins

L'abonament inclou la baixada i pujada d'una barca de fins a 5 metres d'eslora i pàrquing per al cotxe i el remolc, per 25 euros

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, juntament amb l'Associació Catalana de Ports Esportius, ha impulsat un forfet de rampes de varada que es podrà fer servir en 25 ports del litoral català i que consisteix en un abonament de 25 euros al dia que inclou la baixada i pujada d'una barca de fins a 5 metres d'eslora i el pàrquing per al cotxe i el remolc.

En el cas de la demarcació de Girona, el forfet es podrà fer servir en 8 ports: 5 de l'Alt Empordà i 3 del Baix Empordà. Concretament, al port de Portbou, al port de Llançà, al port del Port de la Selva, al port de Roses, a la marina d'Empuriabrava, al port de l'Estartit, a la marina de Palamós i al port de Sant Feliu de Guíxols.

El forfet, que s'ha de contractar trucant per telèfon al port, estarà operatiu entre el 15 d'octubre i el 31 de maig, amb l'objectiu de desestacionalitzar la temporada. L'adquisició de l'abonament suposa un estalvi d'aproximadament un 30% dels preus mitjans dels ports.

Segons el Department de Territori, l'actuació s'emmarca en el Pla de Ports de Catalunya de facilitar l'accés al mar als usuaris d'embarcacions de petita eslora que no ocupen amarrador. Les rampes de varada permeten donar accés al mar a embarcacions de petita eslora, transportables i destinades principalment a l'esbarjo, la pesca esportiva i el submarinisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia