Infraestructures

Inici de la temporada d'hivern a l'aeroport de Girona amb només 16 rutes

La dràstica retallada anunciada per Ryanair al maig farà que només hi hagi uns 2.000 vols els pròxims 5 mesos

La temporada d'hivern a l'aeroport de Girona, que comença la mitjanit que ve, tindrà només 16 rutes, un 20% menys que l'any passat. Ryanair ja va anunciar al maig que només faria 14 rutes i que entre les que eliminava n'hi havia de tan destacades com Londres i París, que sempre havia ofert. A banda de Ryanair, es manté aquest hivern el vol a Kíev de Wizz Air i s'incorporen vols xàrter a Nador de Ten Airwais. La previsió és que hi hagi fins a finals de març 2.000 enlairaments i aterratges, i s'ofereixin 400.000 seients.

Ryanair oferirà tres rutes noves respecte a l'hivern passat: l'alemanya Baden-Baden i l'eslovaca Bratislava, que ja es fan a l'estiu, i l'escocesa Glasgow, oferta fa anys. Pel que fa a les onze que continuen de l'any passat, n'hi ha quatre a Itàlia (l'Alguer, Càller, Pescara i Pisa), tres a Alemanya (Bremen, Düsseldorf i Frankfurt), dos al Marroc (Marràqueix i Rabat), una als Països Baixos (Eindhoven) i una a Polònia (Breslau).

La retallada de Ryanair ha afectat sobretot el Regne Unit, en què ha suprimit les 4 rutes que oferia (Londres Luton, Londres Stansted, Bristol i Manchester). Les altres 4 rutes de l'any passat que no repeteixen són París, Colònia, Poznan i Maastricht. Cal destacar que les rutes eliminades no són les que menys funcionaven, ja que la meitat van tenir els vols més plens que la mitjana de Ryanair a Girona.

LA XIFRA

14
rutes
oferirà Ryanair aquest hivern, un 25% menys que les 19 de l'any passat i un 70% menys que les 46 del 2010.

Vols a Londres i París fins al dia 5

Tot i que la temporada d'hivern aeronàutica s'inicia arreu coincidint amb el dia del canvi d'hora, algunes companyies allarguen alguns vols d'estiu alguns dies o setmanes més. En el cas de Ryanair a Girona, se solen allargar les principals connexions fins després de Fires. Aquest any l'aerolínia irlandesa de baix cost mantindrà les principals rutes d'estiu –inclosos els vols diaris tant Londres Luton com a Londres Stansted i els 5 vols setmanals a París Beauvais– fins al dimecres 5 de novembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia