Infraestructures

Adif cobrirà 200 metres més de via del TAV a Vilafranca

L'alcalde anuncia que ha arrencat aquest compromís

Els veïns pateixen els sorolls des de fa deu anys

L'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, va anunciar ahir que ha arrencat un doble compromís d'Adif perquè l'empresa cobreixi els 200 metres de via del TAV que estan a l'aire lliure al tram del pont de Moja i perquè autoritzi el consistori a urbanitzar la part de la cobertura que ja està feta. “Estem contents perquè s'han reiniciat les converses i s'ha posat a licitació el projecte per cobrir les vies, de manera que els veïns poden estar tranquils”, va afirmar Regull. L'alcalde, que dimarts es va reunir amb l'ens d'infraestructures ferroviàries segons recollia l'ACN, va explicar que les dues parts volen “superar les desconfiances mútues” i va assegurar que la trobada havia servit per agilitar gestions.

L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i Adif han tornat a la taula de negociació per resoldre els problemes que les obres del pas del TAV per la capital de l'Alt Penedès van causar fa prop de deu anys, i per als quals encara no s'ha trobat solució. Un d'aquests assumptes és el cobriment de la via al tram del pont de Moja, uns 200 metres on el pas del tren a l'aire lliure molesta els veïns. Regull va explicar ahir que Adif ja ha posat a licitació el contracte per redactar el projecte amb un pressupost de 170.000 euros i va avançar que l'obertura de pliques es farà el dia 17 d'aquest mes.

En total, el cost d'aquesta obra, que no té cap termini d'execució, serà d'uns 8 milions, que pagarà Adif. D'altra banda, l'alcalde de Vilafranca també ha assegurat que l'ens gestor d'infraestructures permetrà a l'Ajuntament accedir a un tram de la cobertura de la via per urbanitzar-la, i això permetrà que les obres puguin començar a principi del 2015. Tot i això, continuen els litigis entre el consistori vilafranquí i Adif pel pagament del deute de les obres de la via. “No retirarem el contenciós ni pagarem a Adif fins que no arribem a un acord per resoldre els temes pendents”, va concloure Regull, entre els quals destaquen els sorolls i les vibracions que encara pateixen els veïns.

Alcen un mur provisional a Girona

Adif ha decidit aixecar més el mur de formigó a tocar de la riera de la Pabordia per garantir que el TAV de Girona no es torni a inundar mentre s'executa el projecte de cobriment d'aquest espai. Així ho va comunicar un dels responsables d'Adif a l'Ajuntament de Girona al matí. El consistori havia alertat Foment i Adif que el mur provisional que es va construir a l'octubre no evitaria la inundació, ja que era més baix a l'altre costat de la riera.

El projecte preveu que el forat d'extracció de terres per on va entrar l'aigua diumenge al vespre i a final de setembre quedi tapat i segellat d'aquí a un mes. Aquest és el termini que Adif calcula que necessitarà per tenir els elements a mida, que permetran tapar aquest forat.

dani vila

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia