Infraestructures

Autocars Plana qüestiona l'ús de rodalies a Tarragona

Vallcorba, responsable de l'empresa, denuncia que el tren entre Reus i Tarragona només l'utilitzen cinc persones al dia

El bus ha perdut vora un milió de passatgers en dos anys

El màxim responsable d'Autocars Plana, Josep Albert Vallcorba, ha carregat contra la Generalitat per la inversió feta en un servei de rodalies ferroviàries que, al seu entendre, no s'adequa a la demanda del conjunt del Camp de Tarragona. Així ho va explicar ahir a Reus en una sessió dedicada a les infraestructures i el transport per carretera: “Portar cinc passatgers, que van o es colen de Reus a Tarragona, ha costat 3 milions d'euros. La concessió a Plana pel transport d'autobús és per 2 milions d'euros.”

Autocars Plana és la principal adjudicatària del servei de bus al Camp de Tarragona i ofereix les freqüències entre Reus i Tarragona, però també amb Cambrils, Salou o la Pineda. Entre els principals problemes de Plana identificats per Vallcorba hi ha la pèrdua substancial de passatgers. En la comparança feta per l'Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) entre les temporades altes del 2012 i del 2014, el nombre d'usuaris d'autobús s'ha reduït en pràcticament un milió. El 2012, de maig a octubre, es van registrar 5.428.812 passatgers mentre que en el mateix període del 2014 la xifra ha caigut a 4.478.035, un 17% menys.

Exprés Reus-Tarragona

El secretari general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, va aprofitar la jornada a Reus per refermar el compromís de la Generalitat per al 2015 de connectar per mitjà d'una línia d'autobús exprés les dues grans ciutats del Camp de Tarragona. Entre la llista de bones intencions amb el territori, el govern aposta per l'extensió de la integració tarifària del servei de rodalia al Camp de Tarragona i per la congelació de tarifes.

LA XIFRA

2
milions d'euros
és el que la Generalitat paga a Plana per la concessió del servei d'autobús.

Creix el nombre d'usuaris de bus a Cambrils

Del 2009 al 2014 el nombre d'usuaris del servei de bus a Cambrils ha augmentat notablement. “El control a temps real dels transports, un servei més efectiu i d'utilitat o polítiques d'incentivació entre els cambrilencs al preu de 6 euros”, segons explica l'alcaldessa Mercè Dalmau, han fet passar dels 17.000 usuaris el 2009 als 40.000 amb què es preveu tancar el 2014. L'augment representa un 130% més d'usuaris. Per destinació, els cambrilencs viatgen majoritàriament a Tarragona (40%) i Reus (27%).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia