Infraestructures

Avariats dos passos a nivell de la Garriga

L'Ajuntament lamenta la lentitud en la reparació de la senyalització

Una avaria en la senyalització acústica i lluminosa dels passos a nivell sense barreres que hi ha al bosc del Malhivern i de Can Terrers, al sud de la Garriga, obliga els trens de la línia de Vic a circular a velocitat reduïda en aquest tram. L'avaria es va produir quan un incendi va afectar la caseta on hi havia el sistema de control dels dos passos a nivell. Els Bombers hi van treballar per apagar les flames, que van obligar a aturar un tren durant uns minuts. L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) ja treballa en la reparació de les instal·lacions, però les obres no acabaran fins a mitjans o finals d'aquesta setmana. Després de l'incendi, Adif va cobrir la senyalització lluminosa dels dos passos a nivell amb bosses opaques i hi va col·locar senyals de stop, com és reglamentari als passos a nivell sense senyalització lluminosa i acústica. A més, va donar l'ordre a tots els maquinistes perquè circulin per aquest tram a una velocitat molt reduïda –al ritme d'una persona a peu– que permet aturar els combois si algú travessa les vies.

L'alcaldessa, Meritxell Budó, lamenta que quan va contactar amb Adif per demanar explicacions li van respondre que la reparació “no era una prioritat immediata”. Segons fonts d'Adif, s'ha encarregat la reparació amb “urgència”, perquè és una instal·lació de seguretat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia