Infraestructures

L'estació de Figueres tindrà ascensors per facilitar l'accés a les andanes

Adif ha posat a licitació obres de millora per 1.233.687 euros que inclouran també l'elevació de les andanes per a un accés més còmode i segur als trens

Adif ha posat a licitació obres de millora a l'estació de tren convencional de Figueres per un valor de 1.233.687,3 euros. Aquests treballs, que tenen com a objectiu principal facilitar l'accés a les vies, consistiran bàsicament en la instal·lació d'ascensors a les dues andanes per permetre el trànsit de persones amb discapacitat. També s'adequaran dues noves escales fixes per accedir al pas inferior per a vianants.

Paral·lelament s'apujarà l'alçada de les andanes fins a uns 68 cm en un tram de 200 metres de llarg per permetre un accés més còmode i segur als trens. Això també comportarà que s'adaptin els accessos de l'edifici per adequar-los a la nova altura. Alhora, en el límit entre les andanes i les vies es col·locarà una banda groga i una franja de seguretat, i paviment podotàctil per a persones amb discapacitat visual. L'actuació es completarà amb treballs de sanejament exterior de les instal·lacions per evitar filtracions d'aigua i possibles inundacions del pas inferior d'accés a les andanes en episodis de fortes pluges. Tots aquests treballs es faran sense tallar el trànsit habitual de trens a l'estació de Figueres.

Aquestes obres, que es beneficien de finançament europeu, s'emmarquen en el pla de rodalies de Catalunya de Foment, que aquest any inclou obres de millora en tres estacions de la demarcació de Girona: Figueres, Flaçà –on els treballs es van adjudicar la setmana passada- i Caldes, on les obres han de començar en les pròximes setmanes.

Interpel·len la ministra pel TAV

El senador per Girona Pere Maluquer ha presentat una moció a la comissió de Foment de la cambra alta en què s'insta la ministra de Foment, Ana Pastor, a reparar en un termini de tres mesos els desperfectes ocasionats pels aiguats del 29 i el 30 de novembre a la línia del TAV a l'altura de l'Alt Empordà. Maluquer també reclama la realització urgent d'un estudi de l'afectació del traçat de la línia d'alta velocitat a la inundabilitat de la zona pròxima. El senador considera que els aiguats a l'Alt Empordà van posar de manifest les “deficiències constructives” de la línia d'alta velocitat entre Barcelona i Figueres, i recalca que aquest fet “no només ha perjudicat la mateixa seguretat de la línia del tren d'alta velocitat, sinó que aquestes terres han anat a parar a carrers i cases”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia