Infraestructures

L'enllaç entre Barcelona i la T-1, a punt el 2018

Es preveu que el tren transporti entre set i nou milions de persones a l'any

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, creu que el 2018 podria estar en funcionament el tren llançadora, que ha de connectar la terminal 1 (T-1) de l'aeroport del Prat de Llobregat amb el centre de Barcelona.

Vila va fer ahir aquestes declaracions, després que la ministra de Foment, Ana Pastor, anunciés al matí que espera que en aquest semestre, abans que comenci l'estiu, es pugui posar a licitació aquest projecte ferroviari. “En aquests moments s'estan rematant els estudis per consolidar el plec perquè hi pugui haver una licitació”, va assegurar ahir Pastor en una visita a aquest aeroport, segons unes declaracions que recull l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

En aquest context, Vila va considerar que si l'obra s'adjudica enguany el tren podria estar en marxa el 2018. Segons Vila el cost de la infraestructura seria d'uns 210 milions d'euros, “significativament més baix que el cost inicial” i es portarà a terme mitjançant una col·laboració publicoprivada. Això permetrà “el trencament del monopoli de Renfe en el sistema de rodalies a l'àrea de Barcelona”, ja que altres operadors podran entrar en els concursos per construir i gestionar infraestructures, va dir el conseller.

D'altra banda, Vila va remarcar que entre set i nou milions de persones utilitzaran anualment aquest tren llançadora.

Un tren cada 15 minuts

Aquest sistema ferroviari substituirà l'actual servei de rodalies que uneix Barcelona amb la terminal 2 (T-2). Així doncs, la connexió entre les dues terminals es farà mitjançant la línia 9 del metro, que es preveu que arribi a l'aeroport el 2016.

El tren per anar fins a la T-1 sortirà cada quart d'hora i tardarà 17 minuts a arribar a l'estació de Sants i 23 a la de passeig Gràcia, estimen els tècnics del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Així mateix, Vila va recordar que aquest projecte és un dels punts en l'agenda que van acordar el Departament de Territori i el Ministeri de Foment. A més, també va remarcar que és un dels punts estratègics que el president de la Generalitat, Artur Mas, va lliurar al cap del govern espanyol, Mariano Rajoy.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia