Infraestructures

Mataró demana millorar la connexió ferroviària

Sol·licita un estudi per fer un ramal a Blanes que enllaci amb la Costa Brava

L'Ajuntament de Mataró demanarà a la Generalitat que estudiï un nou tram ferroviari que connecti Mataró amb la Costa Brava. La proposta que es va presentar a l'últim ple municipal sol·licita a la conselleria de Territori i Sostenibilitat que analitzi la possibilitat de crear una nova línia ferroviària amb un nou ramal a Blanes per comunicar amb la futura línia “Anell de les Gavarres”, que enllaçarà Girona amb la Costa Brava, així com la continuïtat des de Palafrugell fins a Vilajuïga per enllaçar amb la línia R11 en direcció a Portbou. Tal com es recull a l'acord, aquesta realitat milloraria el transport públic des de Mataró cap a la Costa Brava per obrir importants oportunitats a la ciutat i oferir un desplaçament ràpid, ara mateix inexistent des de la capital del Maresme. En aquest sentit, es considera que el nou tram facilitaria els desplaçaments cap a aquesta zona gironina i també generaria “un pol d'atracció cap a Mataró”. La capital del Maresme té una situació estratègica, ja que és la primera ciutat de la costa de més de 100.000 habitants al sud de Girona. L'acord del ple considera necessari estudiar aquesta via ferroviària de país i apunta que els darrers anys, des de l'administració territorial, s'ha invertit massa pensant només en infraestructures per als usuaris del cotxe privat.

La declaració va ser una proposta de la CUP, amb el suport d'ICV-EUiA, que es va aprovar per Junta de Portaveus i va prosperar gràcies a l'abstenció de la resta de formacions: CiU, el PSC, el PP i PxC.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia