Infraestructures

Arreglen l'estació a Fornells i hi instal·len marquesines

A instàncies de l'Ajuntament, Adif va procedir ahir a la col·locació de dues àrees cobertes per als usuaris, una en cada andana

S'ha reparat també la coberta de l'edifici perquè hi havia goteres

L'estació de tren a Fornells de la Selva ha estat els darrers dies objecte de treballs per a la millora de les instal·lacions. A petició de l'Ajuntament, Adif ha procedit a l'arranjament de la coberta de l'edifici de l'estació, que estava malmesa, fet que provocava filtracions d'aigua. L'edifici és propietat d'Adif i no és accessible al públic. Amb el vistiplau de l'ens, els baixos els ocupa des de fa divuit anys l'Associació d'Amics del Ferrocarril, que hi desenvolupa algunes de les seves activitats.

S'encarreguen també dels manteniments bàsics de l'edifici, que està catalogat com a bé d'interès local. A la primera planta hi ha dos pisos. L'alcalde de Fornells, Mateu Parera-Nieto, diu que la reparació de la coberta era una actuació necessària: “Malgrat la bona feina de manteniment que l'associació, amb l'ajuda de l'Ajuntament, efectua als baixos i a l'entorn de l'edifici, calia aquesta actuació de més envergadura a la teulada, que només podia executar Adif com a propietària”, explica. L'Associació d'Amics del Ferrocarril es va cuidar, quan va tocar, de la reforma dels lavabos que hi ha en una construcció al costat de l'edifici de l'estació. Aquests serveis, però, s'obren només de manera ocasional, ja que l'estació no té vigilància.

Un lloc on aixoplugar-se

A més, ahir mateix, tècnics de Grues Girona van instal·lar dues marquesines a les andanes, una en cada sentit, per garantir un sopluig als viatgers. Aquesta va ser una altra de les peticions del govern local a l'empresa, explica l'alcalde: “La de Fornells era la única estació des de Barcelona fins a Girona que no tenia cap marquesina per aixoplugar-se en cas de pluja, així que era una qüestió de justícia i bon servei posar-ne, i Adif així ho va entendre quan els ho vam plantejar.”

Actualment, des de l'última modificació del servei de rodalia, s'aturen cada dia setze combois en cada sentit a l'estació de Fornells de la Selva.

LA FRASE

L'estació de Fornells era fins ara l'única entre Girona i Barcelona que no tenia marquesines per als usuaris
Mateu Parera-Nieto
alcalde de fornells de la selva
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia