Infraestructures

La remodelació de l'estació de Tarragona, a finals d'any

Foment es compromet a posar a licitació les obres aquest any, amb un pressupost de 6,2 milions

També signaran, “d'aquí a poques setmanes”, el protocol per implantar el tercer rail

El Ministeri de Foment posarà a licitació a finals d'aquest any l'esperada remodelació de l'estació de trens de Tarragona, amb un pressupost de 6,2 milions d'euros. Aquest és el compromís que va adoptar el secretari general d'Infraestructures del Ministeri de Foment, Manuel Niño, durant la reunió que va fer ahir al matí, a Madrid, amb l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i amb altres representants del consistori i d'Adif. Aquest anunci, segons el batlle, és “conseqüència de la pressió política, social i cívica” que les darreres setmanes ha fet la ciutat per aconseguir l'execució d'unes obres que, principalment, han de salvar les barreres arquitectòniques actuals i que també han de fer l'estació compatible amb la implantació de l'ample de via europeu en el corredor del Mediterrani.

Amb aquesta inversió s'ha d'assegurar l'accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda, instal·lar ascensors i escales mecàniques, ampliar i fer créixer les andanes i modificar l'esquema de vies per incorporar l'ample europeu. Les obres es concretaran en una propera reunió tècnica entre el Ministeri, l'Ajuntament i el Port.

L'alcalde va reiterar ahir “la provisionalitat” del tercer fil, cosa que, per ell, “és irrenunciable”. Per la seva banda, Foment va destacar que no deixa d'explorar altres alternatives per al tràfic de mercaderies, com ara la línia Reus-Roda-Castellbisbal, sobre la qual “ja estan fent els estudis d'impacte ambiental”, segons Ballesteros. L'Ajuntament signarà “d'aquí a poques setmanes” un protocol per al tercer rail amb la ministra de Foment que recollirà les demandes del consistori i que inclourà, també, la construcció de dues passarel·les que connectaran la ciutat amb la platja. “La reunió ha estat positiva, però no abaixarem la guàrdia ni estarem satisfets fins que això no quedi per escrit”, va dir Ballesteros.

Durant la trobada també van tractar la connexió entre el tram de ferrocarril convencional Vila-seca-Tarragona-Barcelona i la línia d'alta velocitat Madrid-Barcelona, un intercanviador que en principi se situaria a l'Arboç. La previsió és sotmetre l'estudi informatiu a informació pública durant el primer semestre d'enguany.

L'anunci sobre l'estació de Tarragona es va fer el mateix dia que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va fer públic el pla d'actuacions en infraestructures estratègiques acordat en les darreres hores amb el mateix Ministeri de Foment.

LA XIFRA

6,2
milions d'euros
és el pressupost per a les obres de remodelació de l'estació ferroviària de Tarragona.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia