Infraestructures

Les queixes fan que el projecte de la C-32 es posi a exposició pública

La Generalitat posarà a audiència pública el projecte de perllongament entre Blanes i Lloret de la carretera C-32, presentat el 6 de març. Malgrat que inicialment no estava previst, perquè es considerava que el projecte ja havia passat per aquesta fase fa deu anys i legalment no es requeria ara, l'alcalde de Lloret, Romà Codina, va demanar al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que s'obrís un nou període d'audiència pública per les queixes d'un sector de la societat lloretenca, que en alguns casos fins i tot volen aturar el projecte. L'audiència s'iniciarà entre el 7 i el 10 d'abril i tindrà una durada de 30 dies, i permetrà que els ciutadans puguin presentar noves al·legacions al projecte. Les al·legacions seran contestades en un període màxim d'un mes (fins al 15 de juny).

Segons una nota del Departament de Territori, la figura de l'audiència pública no està recollida en cap precepte legal i se celebra “per decisió voluntària de la Generalitat, apel·lant als principis de transparència, de dret a la informació i de participació ciutadana”. També recorda que el perllongament de la C-32 ja va passar pel preceptiu procés d'informació pública i que té la declaració d'impacte ambiental aprovada, la vigència de la qual va ser ratificada a finals de 2014 per la ponència ambiental.

L'alcalde de Lloret, Romà Codina, va considerar necessari tornar a exposar el projecte atès que havien passat deu anys. “Entenc que era un projecte de fa deu anys i la gent no ho tenia fresc, però l'Ajuntament no ho pot decidir tot sol, havia de demanar-ho a la Generalitat”, va dir. “Entenem que ha passat molt de temps i hi ha gent afectada en les seves finques, i amoïnada”, hi va afegir. Per això, l'alcalde no descarta posar un punt d'informació a l'ajuntament específicament per aquest projecte i que hi vagi “algú de la Generalitat alguns dies a explicar els dubtes que hi hagi sobre el traçat”. Codina va entendre que el pas és especialment necessari pels que tenen finques afectades pel perllongament de l'autopista. Les audiències públiques se celebraran també als ajuntaments de Blanes i Tordera, que també estan afectats pel traçat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.