Infraestructures

La Plataforma Aturem la C-32 vol recollir 10.000 firmes

Representants contraris a les obres es reuniran dimarts a Girona amb el conseller Santi Vila

El portaveu de Salvem Pinya de Rosa creu que el ramal de la Selva no posarà fi a les aglomeracions

Representants de Salvem Pinya de Rosa, SOS Lloret i Preservem el Maresme constituiran aviat formalment la nova Plataforma Aturem la C-32. Els contraris a l'allargament de l'autopista volen reunir 10.000 firmes abans de les eleccions al Parlament del 27 de setembre, segons indica Joan Mora, portaveu de Salvem Pinya de Rosa, de Blanes.

La Plataforma Aturem la C-32 lamenta que el govern atengui abans els interessos de la concessionària de la infraestructura (Abertis) que els de la ciutadania. Per Mora, tot i el desdoblament de la C-32, “hi continuarà havent aglomeracions els caps de setmana i a l'estiu”.

Les alternatives

Segons el portaveu de Salvem Pinya de Rosa, el Departament de Territori i Sostenibilitat no té en compte alternatives viables com ara el desdoblament de la GI-682 (la carretera de Lloret a Blanes) o bé el desdoblament de la C-63 (la carretera de Vidreres a Lloret).

A banda de la recollida de signatures, els membres de la Plataforma es reuniran dimarts vinent a la tarda (a les 7) a Girona amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. “Ell ens vol escoltar.”

En la presentació de les obres, el 6 de març a Lloret, Vila va explicar que el futur ramal discorrerà entre el final de l'actual C-32 (enllaç amb la GI-600) i la C-63, i tindrà una connexió amb la GI-682. El govern preveu que hi passaran 9.600 vehicles diaris de mitjana, i té el suport dels ajuntaments afectats i els hotelers de Lloret.

Els contraris a l'allargament de la C-32 van començar a recollir signatures en l'aplec del Vilar de dimarts, a Blanes. També ho faran en les rutes de les Ermites (diumenge a Lloret i el dia 19 a Blanes).

LA XIFRA

150
firmes
va recollir la Plataforma Aturem la C-32 durant dues hores, dimarts al matí a l'aplec del Vilar de Blanes.

Responsables del govern, avui a Lloret

Responsables del Departament de Territori i Sostenibilitat seran avui a l'audiència pública a Lloret sobre la represa de les obres de la C-32. Segons ha confirmat el govern, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, i el director general d'infraestructures, Xavier Flores, donaran detalls de l'obra i aclariran dubtes. L'acte tindrà lloc a la sala polivalent de la biblioteca i s'ha fet a instàncies de l'Ajuntament, indica l'alcalde, Romà Codina (CiU). A partir de demà, s'inicia un període d'al·legacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia