Infraestructures

El govern exalça el retorn econòmic i social de la C-32

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat diu que el traçat afecta menys el territori i que és modèlic en seguretat

Ricard Font admet a Lloret que allargar la concessió a Abertis podria finançar el ramal

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, va dir ahir a Lloret que l'allargament de la C-32 en el tram Tordera-Blanes-Lloret té “un retorn econòmic i social molt alt”.

Font va ser ahir a la sala polivalent de la biblioteca de Lloret, plena a vessar, en una audiència pública sobre l'ampliació de la C-32. El govern, mitjançant Font, va admetre per primer cop que allargar la concessió de l'autopista a Abertis, que acaba el 2021, podria ser una manera de pagar l'obra, pressupostada en 58,6 milions d'euros.

Menys afectació

L'avaluació de la rendibilitat econòmica i social dels projectes és una de les novetats que ha introduït el Departament de Territori i Sostenibilitat en les infraestructures planejades des del 2013. I en el cas de la C-32 als límits de la Selva i el Maresme ­–va dir Font– el projecte afecta menys el territori respecte del previst el 2001 i és modèlic en seguretat.

El responsable de la Generalitat va dir que Abertis es farà càrrec de la inversió de l'obra. Font va assenyalar que el govern té disponibilitat pressupostària per assumir el cost de l'ampliació de la carretera abans del 2021.

Després d'un llarg torn de preguntes i retrets, el secretari d'Infraestructures va reconèixer que, si d'aquí a sis anys l'obra està acabada i no s'ha pogut pagar pel volum de trànsit de vehicles o per la intervenció del govern, la Generalitat podria allargar la concessió a Abertis, frase que va provocar una gran ovació.

El director general d'Infraestructures, Xavier Flores, va acompanyar Font i va recordar que les hores d'estalvi, els cossos operatius i les emissions de CO2 justifiquen el nou ramal de la C-32.

LA DATA

06.03.15
És el dia en què
el conseller Santi Vila va presentar, a l'ajuntament de Lloret, el nou traçat del ramal de la C-32.

Dos policies locals i invitació a caminar

La sala polivalent de la biblioteca es va omplir en l'audiència pública d'ahir, que va durar més de tres hores. Hi havia majoritàriament veïns contraris al projecte i els aplaudiments van ser, sobretot, per lloar les preguntes (i retrets) a Font o criticar el projecte del govern. Més d'un dels assistents va criticar que hi hagués dos agents de la policia local. Un veí va convidar Ricard Font i Xavier Flores a participar en la ruta de les ermites de diumenge a Sant Pere del Bosc: “Així veureu el territori que voleu trinxar.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia