Infraestructures

Volen entrar a finques de Lloret per on passarà la C-32

Una veïna denuncia que una empresa pretén fer prospeccions del sòl abans que el traçat estigui a exposició pública

Sala no entén com és que Consulting ja coneix el projecte i els afectats, no

Afectats pel nou ramal de la C-32 Tordera-Blanes-Lloret de Mar, que la Generalitat vol començar a construir al setembre, denuncien que una empresa els ha demanat permís per entrar a les seves finques abans que el traçat estigui a exposició pública i l'obra estigui licitada.

La veïna de Lloret i professora de la UdG Núria Sala critica que l'empresa Consulting li ha trucat per informar-la que properament aniran al seu terreny a inspeccionar el sòl com a pas previ a l'inici de les obres. “No tenim cap informació per escrit de com ens afecta el traçat. Tinc la sensació que una empresa en nom del govern [Consulting] té informació que els afectats no tenim. No ho entenc.”

Sala és propietària, juntament amb germans seus, d'una finca a prop de la riera Passapera, on hi hauria d'haver un viaducte del ramal de la C-32. El seu pare ja va presentar al·legacions al projecte de l'any 2001. Ara lamenta que Consulting li hagi trucat quan no sap si la seva finca serà ara ocupada totalment o parcialment.

Un segon cas

La professora universitària explica que un altre veí de Lloret va rebre la mateixa trucada en què l'avisaven que anirien al seu terreny a fer-hi prospeccions. Ni el veí ni Sala tenen la intenció de donar facilitats a Consulting si abans no hi ha l'autorització per escrit. En principi, la societat, amb seu a Barcelona, també negociaria les expropiacions.

Sala va intervenir en l'audiència pública de dijous a la biblioteca de Lloret de Mar, en què hi havia el secretari d'Infraestructures i Mobilitat del govern, Ricard Font, i el director general d'Infraestructures, Xavier Flores. El projecte ja està a exposició pública.

LA DATA

01.04.15
És el dia en què
el director general d'Infraestructures va aprovar el ramal, segons anunciava ahir el DOGC.

Publicació al DOGC i quinze dies per al·legar

L'endemà de l'audiència pública a la biblioteca de Lloret de Mar, la Generalitat va publicar ahir al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) “l'aprovació tècnica del projecte de traçat de millora general del nou ramal de l'autopista C-32 Blanes-Lloret-Tordera”. Segons l'anunci del govern, els afectats tenen quinze dies a partir d'avui. La notificació al DOGC destaca que el director general d'Infraestructures de Mobilitat Terrestre, Xavier Flores, va aprovar l'1 d'abril el projecte de traçat del nou ramal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia