Infraestructures

Codina diu que Lloret és “un cul-de-sac” sense la C-32

Per l'alcalde, l'accés a la vila s'ha de millorar

Diu que el 24-M fa que algun grup faci un ús partidista del nou ramal

L'alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina (CiU), diu que el ramal Tordera-Blanes-Lloret de l'autopista C-32 ha de permetre que la vila deixi de ser “un cul-de- sac”. Codina defensa el projecte de la Generalitat perquè ajudaria Lloret a millorar com a destinació turística i a posar-se a l'altura de Salou, exemple que ell mateix esmenta.

Codina respecta tant l'opinió dels que hi estan a favor com dels que hi estan en contra. “Hi ha gent que per Setmana Santa va trigar tres quarts d'hora per anar de Tordera a Lloret i que volen que es faci.” Recorda que el projecte es va iniciar el 2001.

Codina qualifica d'“acte de bona voluntat” l'audiència pública de dijous. Considera que l'aposta pel turisme mereix unes comunicacions òptimes. “A Salou hi arriben l'AP-7 i dues autovies i Lloret no té aquestes facilitats.”

L'alcalde, que no es presenta a la reelecció, considera que hi ha grups al poble que fan un ús partidista de l'oposició a la C-32. Diu que és una qüestió important, però igual que el pàrquing subterrani al passeig, la residència per a la gent gran i el pla de destinacions turístiques.

El 2013, Lloret va ser la primera destinació de les comarques gironines i la tercera del país darrere Barcelona i Salou, segons els ingressos per taxa turística. El 2014, el turisme de proximitat, que sol usar la C-32 i la C-63 (la carretera de Vidreres), va augmentar un 40% a Lloret, detalla el regidor de Turisme i Comerç, Jordi Orobitg (ERC).

LA FRASE

No pot ser que altres destinacions com ara Salou tinguin comunicacions de primera i Lloret no
Romà Codina
alcalde de lloret de mar (CiU)

ICV-EUiA i el PP coincideixen

El ple municipal de dilluns que ve debatrà una moció d'ICV-EUiA sobre la C-32 que proposa, entre altres coses, una moratòria de l'obra i un referèndum a la ciutadania abans del 24 de maig o aquest mateix dia. El projecte fa que coincideixin el grup ecosocialista i el PP, que també s'hi oposa. “Hem estat sempre en contra de l'autopista [C-32]. Estem encantats que ara el PP pensi el mateix”, diu el regidor d'ICV-EUiA, Xavi Rodríguez Pacios. Pel portaveu del PP, Enric Martínez, el projecte du amagada l'ampliació de la concessió a Abertis. Martínez prioritzaria el desdoblament de la carretera de Blanes a Lloret (la GI-682). A Blanes, la moció va tenir vuit vots a favor i tretze en contra el 26 de març.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia