Infraestructures

Quinze dies més per al·legar al projecte de la C-32 a Lloret

Membres de la plataforma SOS Lloret van mantenir ahir una reunió amb el conseller de Territori, que es va comprometre a estudiar les alternatives

Va descartar, però, que hi hagi cap moratòria

Membres de la plataforma SOS Lloret van mantenir ahir una reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, per demanar una moratòria en el projecte d'allargament de la C-32 fins a Lloret i exposar les alternatives tant al projecte com a les variacions del trajecte del ramal que es pretén construir. Malgrat que la moratòria es considera altament improbable, Vila es va comprometre a allargar el període de les al·legacions en quinze dies més, i a facilitar a l'entitat els estudis de mobilitat i d'impacte ambiental del projecte.

“El missatge central que volíem transmetre és que hi ha molta divisió sobre el projecte, que ens manca informació i que reclamem una moratòria”, va dir ahir un portaveu de SOS Lloret, Jordi Palaudelmàs. “Ha dit que no tenen cap pressa i que si hi ha possibilitat d'entesa estudiaran les alternatives que els presentem i que potser es podria arribar a replantejar el projecte”, va afegir-hi. El conseller els va citar a una altra reunió, que es farà en els propers dies, i en la qual s'hauria compromès a estudiar les alternatives que presenta SOS Lloret. Palaudelmàs va recordar que fins dilluns el projecte constructiu en detall no el tenien ni tan sols els ajuntaments. El ramal de la C-32 ha generat divisió d'opinions a Lloret, i fins i tot s'ha creat una plataforma d'oposició a un projecte que fins fa poc semblava tenir més suport que detractors.

LA FRASE

Hi ha molta divisió sobre el projecte, ens manca informació i reclamem una moratòria
Jordi Palaudelmàs
membre de sos lloret

Imprescindible, segons el Club d'Economia

Mentre plataformes i entitats com SOS Lloret reclamen una moratòria, altres estaments reclamen just el contrari: que s'acceleri el projecte i que les obres comencin al més aviat millor. Fa poc va ser el gremi d'Hostaleria, i ahir va ser el Club d'Economia de Lloret, que considera la construcció del ramal de la C-32 “imprescindible per al progrés empresarial i social del municipi”. El Club d'Economia, que és un fòrum d'estudi i debat sobre temes vinculats al desenvolupament econòmic, considera que el projecte és vital per afavorir la diversificació de la base econòmica del municipi i mantenir la seva competitivitat. La seva presidenta, Cristina Cabañas, recorda, però, que també cal posar en marxa altres infraestructures pendents, com l'acabament de l'N-II i l'ampliació del nombre de places d'aparcament en el nucli urbà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia