Infraestructures

Aena augmenta la falconeria de l'aeroport de Girona

Adjudica el servei a Soma i el nou contracte és per més del doble d'hores

Aena ha adjudicat l'expedient del servei de control de fauna a l'aeroport Girona-Costa Brava a l'empresa Soma per un import de 25.085 euros, segons va anunciar ahir l'empresa. El tret més destacat del nou contracte –que és d'un any, amb dues possibles pròrrogues d'un any cadascuna– és que suposa un augment del 122% en el nombre d'hores fixes del servei, amb un calendari anual elaborat en funció de l'activitat de l'aeroport i dels hàbits detectats de la fauna. A més, l'aeroport podrà sol·licitar la presència especial del servei en esdeveniments nocturns o situacions excepcionals.

En el nou contracte es preveu que en el servei, que inclourà un equip format per dos falconers i 14 aus rapinyaires, s'utilitzin nous mètodes com ara l'ús de gossos o punters làser per espantar les aus de la zona aeroportuària. També s'instal·laran càmeres web remotes per controlar possibles incursions d'aus. Aquests sistemes se sumen als dos canons espantaocells que ja estaven en ús i que s'han readaptat per tenir més rang de temperatura i durabilitat. També s'hi inclou la formació del personal de l'aeroport en la identificació i comportament d'aus, sobretot de l'equip de senyalers.

La reducció dels recursos destinats a espantar els ocells –amb el consegüent perill que tornin a danyar els avions– va ser una de les queixes dels sindicats CCOO i USO de l'aeroport, que al febrer van denunciar diverses “deficiències” de seguretat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia