Infraestructures

El Parlament insta l'Estat a traspassar l'aeroport al govern

El PP, l'únic en contra

També reclama el traspàs de l'N-II de Tordera a Maçanet i el desdoblament de la resta

El Parlament va aprovar ahir una moció del PSC sobre les comarques gironines de 18 punts –amb esmenes de diversos grups– en què es barrejaven mesures d'infraestructures, d'innovació, empresarials, de salut, d'ensenyament i agrícoles. Un dels punts més destacats aprovats és la reclamació a l'Estat que negociï el traspàs a la Generalitat de l'aeroport de Girona, a més de mesures per dinamitzar-lo i ampliar-ne la projecció. El PP va ser l'únic partit que hi va votar en contra, i la CUP i Ciutadans es van abstenir. També es va aprovar demanar el desdoblament de l'N-II i el traspàs de la titularitat a la Generalitat del tram entre Tordera i Maçanet, amb la dotació perquè es pugui també desdoblar. ICV-EUiA i el PP s'hi van oposar, i la CUP es va abstenir. Pel que fa a la mateixa moció, el Parlament va aprovar mesures com ara “redactar, abans no acabi l'any 2015, un pla de millora i suport a l'activitat econòmica i productiva” per a la demarcació; impulsar “una estratègia integral i permanent d'anàlisi, de reactivació i promoció econòmica a partir de la creació d'una taula”; “continuar amb la planificació del Campus de la Salut com a projecte de desenvolupament econòmic, de docència i de recerca”, i “continuar impulsant entre el govern i el sector privat acords de competitivitat del sector turístic” de la demarcació.

El text també reclama “accions de suport per a la consolidació i millora del Parc Científic i Tecnològic de la UdG”; “impulsar la redacció del projecte constructiu del desdoblament de la C-66 entre la Pera i Flaçà i la variant de Bordils, i continuar amb la tramitació de l'estudi informatiu de la variant est de Ripoll”, i “promoure actuacions per a la creació d'espais d'interès agrari”. També es van aprovar mesures com ara la “promoció d'actuacions de millora i dinamització per fomentar les estacions d'esquí a les comarques gironines”, i “mantenir el pla director urbanístic del sistema costaner com a element essencial per a la conservació del nostre territori i paisatge”, tot matisant que “si cal alguna adequació puntual, cal buscar el consens en el territori”. Igualment es reclama “garantir la continuïtat dels plans de barris vigents, així com el pagament de les subvencions reconegudes als ajuntaments”.

El Parlament també va aprovar “continuar treballant i fer un pla d'acció específic de reducció de les llistes d'espera a la regió sanitària de Girona”; “elaborar una nova proposta per al finançament estable del servei de llars d'infants”; “construir una rotonda a la C-66, al pas per Llofriu, per facilitar l'accés al nucli antic”, i “prioritzar la construcció d'un institut a Vilafant, iniciar la construcció de la nova escola Sant Jordi de Sant Julià de Llor i Bonmatí el 2016” i posar a licitació el 2015 les obres per a l'ampliació de l'escola Madrenc de Vilablareix.

LA XIFRA

99
vots a favor
va tenir el punt sobre l'aeroport, per 18 vots en contra i 11 abstencions.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia