Infraestructures

Front comú a Olot per al túnel de l'Hostal del Sol

El ple s'hi compromet a petició dels veïns afectats per la futura variant nord

Estan en espera de les al·legacions

Els veïns del barri de l'Hostal del Sol es van manifestar al ple d'ahir inquiets per la posició del consistori respecte a la variant nord al pas pel seu barri i van reclamar un front comú perquè el Ministeri de Foment construeixi el reivindicat túnel que l'amagui en aquest punt. Tots els grups s'hi van mostrar a favor i el regidor d'Urbanisme, Miquel Àngel Zarza (CiU), va remarcar que el front comú ja l'han escenificat amb la presentació de les al·legacions a l'estudi de traçat de Foment i que, un cop es resolguin i aquest ens del govern espanyol faci pública l'opció definitiva, llavors emprendran accions de pressió, si és que calen.

Tots els portaveus van remarcar la importància d'aquest front comú per evitar que el Ministeri de Foment destini els diners previstos per a la variant a altres obres. Pere Gómez (ERC) va alertar que no es poden rebaixar plantejaments si finalment Foment no vol fer el túnel. “Un cop feta, la variant és per a tota la vida”, va indicar. Gómez va afegir-hi que no entén per què amb el tram de la Generalitat havien estat ferms en els plantejaments fins al final i que ara, en canvi, algú volgués rebaixar plantejaments amb Foment. L'alcalde, Josep Maria Corominas, va avançar que no acceptaran l'argument econòmic per no fer el túnel i que exigiran que se'ls expliqui molt bé tècnicament per què no es pot fer en cas que la resposta de Foment sigui negativa.

Júlia Sala (PP) va proposar una visita dels tècnics del ministeri sobre el terreny i Ignasi Mulleras (PxC) va manifestar el seu suport incondicional als veïns. Josep Guix (PSC) ha recordat que la proposta de consens del 2006 ja incloïa el túnel de l'Hostal del Sol i va insistir en la urgència de l'obra, sobretot després de l'obertura del túnel de Bracons.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia