Infraestructures

Veïns de Collserola volen una nova regulació urbanística

Les diverses associacions veïnals han reclamat que el nou pla urbanístic que vol redactar l'Àrea Metropolitana de Barcelona tingui en compte les característiques d'aquesta zona muntanyosa

Els barris de Barcelona que estan al peu de la muntanya de Collserola demanen una regulació urbanística més d'acord amb la realitat actual, tal com han exposat diverses associacions veïnals de la zona en les jornades Collserola: patrimoni natural, especulació urbanística i sostenibilitat, que va tenir lloc ahir.

Ara regeix el pla general metropolità (PGM) del 1976. A més el 1987 es va aprovar el pla especial d'ordenació i protecció del parc de Collserola (PEPCo) i enguany, el 27 de gener, el pla especial de protecció del medi natural i el paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat).

En aquest context, Leonor Pérez, presidenta de l'Associació de veïns de les Planes de Vallvidrera, va exposar que hi ha un total de 29 habitatges urbanitzats que segons el PGM està en àrea de parc natural. “No entenem per què cases que estan urbanitzades, habitades i que moltes pertanyen a un carrer que a l'altre cantó no està afectat, han quedat dins del parc natural. No hi ha cap raó biològica, social ni ecològica ni res”, va assegurar.

Ara, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) es troba redactant el pla director urbanístic, que hauria de substituir el del 1987. “Volem que reconeguin la realitat existent a Collserola”, va apuntar Maria Antonia Ferrer, de l'Associació de Veïns de Mas Guimbau i Castellví. Joan Baucells de l'associació de Maria de Vallvidrera i Mas Sauró va demanar que “la gestió municipal es faci segons la idiosincràsia del lloc i el coneixement de proximitat del barri i els territoris”.

A més, altres demandes que han fet les diverses associacions de veïns que hi han participat, gairebé una desena, són que es respecti el medi ambient i que s'arregli l'impacte acústic i ambiental que provoquen tant els túnels de Vallvidrera o la ronda de Dalt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia