Infraestructures

Pineda tancarà la piscina tot l'agost per fer-hi obres

Es canviarà el revestiment dels vasos i s'inclourà un tractament ultraviolat de l'aigua, entre altres actuacions

Quedarà pendent la reforma de la coberta, que rep una subvenció de 200.000 euros

La piscina municipal de Can Xaubet de Pineda tancarà al públic durant tot el mes d'agost per fer obres de manteniment i millora pendents de fa temps. En concret, segons informa el regidor d'Esports, Santiago Macip (PSC), l'actuació consistirà a aplicar un nou revestiment als diversos vasos de l'estructura que n'augmentaran la impermeabilització. “S'ha de fer un buidatge previ de la piscina, i per això hem de tancar el servei als usuaris”, destaca Macip, que afegeix que la reforma comporta l'aplicació d'un material anomenat liner. Es tracta d'una fina làmina de PVC de fàcil col·locació i gran versatilitat, sobretot per a un espai amb una gran concurrència d'usuaris. El buidatge de la piscina també permetrà canviar el sistema de cloració de l'aigua, que es farà per tractament ultraviolat, que té més propietat desinfectant i, en conseqüència, s'aprofita més el clor que s'hi posa. El nou sistema, segons s'informa en un comunicat dels gestors de l'equipament, també es posarà sílex als filtres “per incorporar un filtrat més eficaç i innovador a partir de vidre reciclat”. “Es tracta d'unes obres importants per garantir el funcionament correcte de les instal·lacions”, apunta el regidor, que assenyala que el cost global de la inversió puja a uns 130.000 euros.

Paral·lelament a aquestes dues actuacions, en aquest període de tancament de la piscina –que també inclou els vestuaris de la planta superior i els de grups– se substituiran les corxeres a la piscina d'entrenament i els impulsors a la recreativa, s'incorporarà una barana d'accés a la piscina d'ensenyament, es millorarà el sistema d'il·luminació i s'instal·larà un equip de so a la zona de bany. Hi haurà un canvi dels dosificadors d'hidromassatges, nou mobiliari del bany de vapor i es faran feines de manteniment i pintura dels vestuaris. A l'equipament quedarà pendent, però, un projecte important, el del canvi de la coberta de la piscina. La Diputació ha subvencionat amb 400.000 euros les millores globals a l'espai. Malgrat que l'accés al bany estarà tancat, la resta d'activitats del complex funcionaran amb normalitat.

LA FRASE

Es tracta d'unes obres importants per garantir el bon funcionament de les instal·lacions
Santiago Macip (PSC)
regidor d'esports de l'ajuntament de pineda de mar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia