Serveis

EQUIPAMENTS

Un espai per a la comarca al centre mateix de Figueres

L'estiu començaran les obres per transformar l'antic escorxador en la Casa Empordà

Serà un centre de promoció i venda de productes de la comarca i s'hi traslladarà l'oficina de turisme

Aquest estiu començarà la transformació de l'antic escorxador de Figueres en un espai que atragui i estiri els visitants del centre històric cap aquest sector de la ciutat. I ho farà, en una primera fase, com un espai rebatejat com a Casa Empordà, on es promocioni la comarca i, especialment, els productes autòctons. Això vol dir que els visitants tindran informació sobre pobles i productes alimentaris amb denominació d'origen o de qualitat de la comarca. I no només es tindrà informació sinó que també es podran adquirir els productes. Es calcula que hi ha gairebé 400 referències alimentaries que són característiques de l'Alt Empordà.

Aquesta temàtica ocuparà la nau central, mentre que a l'entrada es traslladarà l'oficina de turisme, que passarà a ser de primera categoria segons la nova normativa. També està previst un espai per fer-hi cursos i tallers en petit format. El que fins fa uns anys va ser el mercat del peix es transformarà en un espai de gestió i oficines.

El projecte, que ja va explicar aquest diari l'estiu passat, es va començar a gestar el 2008 i ara està previst que l'abril es puguin adjudicar les obres, amb la voluntat que s'inauguri a les festes de la Santa Creu de l'any vinent. De moment se'n farà una primera fase, amb un pressupost d'1,2 milions, i es deixa per més endavant actuar al lateral on ara hi ha l'arxiu comarcal, i també reformar la plaça de davant l'edifici. El projecte urbanístic per aquest espai urbà preveu també la desaparició dels aparcaments.

Tot plegat ha de fer que l'edifici sigui un reclam, principalment, per als visitants de la ciutat i que aquests allarguin el seu recorregut urbà més enllà dels carrers comercials i del Museu Dalí.

LA XIFRA

392
productes
característics de l'Alt Empordà es poden mostrar i vendre amb la complicitat dels productors.

LA FRASE

Ha de ser un equipament cultural de referència adscrit a la marca Empordà i al producte de la terra
Santi Vila
ALCALDE DE FIGUERES

L'efecte reclam juntament amb la casa natal de Dalí

L'antic escorxador es troba a cent metres de la casa natal de Dalí. La rehabilitació dels dos espais ha de servir per estirar visitants del nucli antic i que s'escampin per altres punts de la ciutat.

Serà empresa municipal i autosuficient

L'objectiu és que la gestió de la Casa Empordà sigui com la d'una empresa, amb participació de l'Ajuntament. L'alcalde, Santi Vila, va comentar la intenció que sigui sostenible econòmicament per si sola.

La plaça també es millorarà, en una segona fase

De la reforma en queda al marge l'arxiu comarcal. En un futur s'ha de traslladar i l'espai es transformarà en aules polivalents de restauració. En una segona fase, també es reformarà la plaça.

Una imatge

de com serà l'interior de l'edifici
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.