Serveis

SERVEIS

El mal temps fa que es dobli el nombre de rescats de banyistes a la Costa Brava

Tot i això, a causa de la pluja i la menor afluència de banyistes hi ha hagut un 26% menys d'assistències i el nombre de picades de medusa s'ha reduït a la meitat

El mal temps d'aquest juliol, en què han sovintejat banderes d'alerta al litoral gironí, ha fet disparar els rescats de banyistes a les platges de la Costa Brava. Segons recull l'estadística de la Creu Roja, l'any passat per aquestes dates s'havien fet nou rescats; aquest 2011, però, ja n'han estat 22. A més, en quatre d'aquests casos ha calgut activar la barca de salvament, i dos dels banyistes rescatats han hagut de ser traslladats d'urgència a un centre sanitari.

El portaveu de l'entitat, Carles Sureda, atribueix la majoria de casos a “imprudències” i diu que sovint es tracta de “gent que comença a nedar, s'endinsa al mar i després no pot tornar perquè els corrents li ho impedeixen”. D'altra banda, però, com que les pluges han fet disminuir l'afluència a les platges, el nombre d'assistències ha caigut fins a un 26% i, en el cas de picades de medusa, en més del 50%.

Fins al 31 de juliol, els socorristes van fer 3.273 actuacions al llarg de la trentena de platges de la Costa Brava on la Creu Roja té presència. L'any passat, per aquestes dates, se n'havien fet 4.468. El gruix de les assistències continuen sent per talls i ferides (1.842). En general, són “lesions lleus produïdes quan caminen per la sorra o mentre neden, perquè es tallen amb alguna roca”, concreta Sureda.

Pel que fa a a les assistències per picades i al·lèrgies, les picadures de medusa, que altres estius han suposat un problema en algunes cales i platges, aquest any han caigut un 58%. Entre el juny i el juliol de l'any passat, la Creu Roja va atendre 942 banyistes amb picades de medusa. I enguany només se n'han atès 395. A banda de la major conscienciació, Sureda afegeix que “la baixada de temperatures de les dues darreres setmanes ha fet que no hi hagi grans bancs de meduses al litoral gironí”.

LA XIFRA

22
persones
ha hagut de rescatar la Creu Roja al litoral gironí des del juny, més del doble que l'any passat

El triple de polseres identificatives

Aquest estiu s'han repartit moltes més polseres identificatives per evitar que els menors es perdin a les platges. En concret, al llarg d'aquest mes i mig, se n'han donat 309 contra les 112 de l'any passat. Sobretot, a platges de l'Alt Empordà com l'Escala, Roses, Portbou i Castelló d'Empúries. 132 socorristes de la Creu Roja vigilen diàriament el litoral gironí, en 31 platges de 10 municipis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.