Serveis

mobilitat

Queixes pels abonaments mensuals de tren

Demanen que es retiri el límit de dos viatges al dia que s'ha posat aquest any

La Generalitat, que és la que ara gestiona la política tarifària dels bitllets de Renfe, va aprovar diversos canvis en els preus i condicions dels tiquets per a aquest 2012. Ahir la Plataforma Promoció del Transport Públic va presentar un informe en què es fa un balanç en general positiu de les modificacions. Per exemple, es valora la integració de criteris tarifaris, de servei i informatius entre Rodalies i Regionals. Això ha permès que els abonaments Bono 10 i Bonoexprés no siguin d'ús exclusivament individual, sinó que els puguin utilitzar diverses persones.

En canvi, les queixes vénen per les noves condicions d'ús dels abonaments mensuals. Si bé se n'han congelat els preus, s'han canviat diversos aspectes. Segons l'entitat, alguns han estat per millorar, com ara que tindran una vigència de 30 dies naturals en comptes del mes corrent del calendari. Però en canvi hi ha altres novetats que no es veuen bé i que ja s'han demanat al Departament de Territori i Sostenibilitat que es modifiquin. Sobretot, el fet que ara amb l'abonament mensual –el més utilitzat per els usuaris habituals– només permeti realitzar dos viatges al dia. Això restringeix el títol a dues estacions en cada trajecte, de manera que no es pot fer cap transbordament. A més, Promoció del Transport Públic creu que, tot i la congelació, continua sent un títol car. Per exemple, entre Girona i Barcelona val 171,5 euros, i entre Barcelona i Figueres i Portbou 229,5 i 246,5 euros respectivament.

La plataforma ha criticat l'augment mitjà del 8% dels bitllets, que veu excessius. Les pujades més altes s'han produït en el bitllet senzill. A part, una altra de les novetats ha estat la desaparició del descompte del 10% en bitllets d'anada i tornada, que ara només es poden fer servir en dos dies consecutius.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.