Serveis

Un altre xoc al Clot

Un tren del Maresme xoca per darrera amb un Talgo al mateix túnel on l'abril passat ja van xocar dos combois

D'entre 25 contusionats només hospitalitzen el conductor del Talgo

Una imprudència del conductor va causar l'accident de fa un any

S'ha produït un nou xoc entre dos trens en el tram de túnel de via única entre les estacions del Clot i Arc de Triomf. El xoc és semblant i similars els trens implicats i les conseqüències lleus, amb l'accident que va tenir lloc fa un any al mateix punt. El tren de la línia R1 del Maresme que havia sortit de Maçanet a les cinc de la tarda en direcció a l'Hospitalet de Llobregat acabava d'abandonar l'estació del Clot pel túnel en direcció a Arc de Triomf. Uns metres després, a dos quarts de set de la tarda, xocava per darrere amb un Talgo tren-hotel que, sense passatge, es dirigia a l'estació de França. L'impacte va fer descarrilar un dels eixos del tren-hotel. Al tren de Rodalies hi viatjaven unes 200 persones, de les quals unes vint-i-cinc van resultar ferides lleus per contusions. Només el conductor del Talgo va ser ingressat a l'hospital Dos de Maig per una fiblada cervical. Dos passatgers i l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) van avisar el 112. Un cop els bombers van confirmar que el xoc havia estat lleu i que no hi havia persones atrapades a la ferralla es va fer retrocedir el tren de Rodalies fins a l'estació del Clot, on els passatgers van ser evacuats i atesos per sis unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques per comprovar la gravetat de les contusions. La majoria, 196, van sortir a peu il·lesos. El tall de la circulació i els treballs per encarrilar el Talgo van causar a totes les línies retards que superaven els quaranta minuts o l'hora en alguns casos, tenint en compte que es tractava de l'hora punta del vespre. Els trens provinents del Maresme es desviaven pel túnel de passeig de Gràcia i això causava retards a les línies R3, R4, R7 i R8. També quedava afectada l'R2 nord, on se suprimia algun servei. El Talgo havia de sortir a la nit en servei cap a Zuric i Milà, dos trajectes que Renfe va oferir fer en autobús als passatgers.

L'accident té lloc al mateix tram de túnel, de via única i amb un gir pronunciat, en què ja van xocar un tren de Rodalies i un Talgo el 28 d'abril de l'any passat. Aquell cop l'impacte va ser, però, a les deu del matí i en direcció contrària, quan el Rodalies va encalçar per darrere el Talgo aturat a l'estació del Clot. Aleshores el resultat van ser divuit ferits, també lleus, i l'obertura d'una investigació que va concloure que el conductor del Rodalies no havia respectat la senyalització. El director general de Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, considera que dos xocs en un any al mateix lloc donen a entendre que es tracta d'un punt negre de la xarxa on caldrà millorar la senyalització.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.