Serveis

Amenacen amb vaga de bus i metro al Congrés de Mòbils

Els treballadors demanen a TMB quant costen la tele del metro i el sou dels directius abans de negociar retallades

L'empresa en té prou amb una congelació salarial tot i haver planejat un ERO

Els treballadors del metro i els busos de Barcelona van convocar ahir una vaga coincidint amb l'inici del Congrés de Mòbils, que tindrà lloc del 27 de febrer a l'1 de març. És la mesura de força votada ahir en les assemblees del matí i de la tarda i la que ja es va anunciar en la manifestació unitària contra la intenció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) de reduir la massa salarial. La retallada afectaria els 7.000 treballadors en conveni com una de les mesures per reduir 56 milions la despesa d'enguany. Tot i que la proposta inicial de TMB incloïa entre les alternatives diverses modalitats d'ERO temporal, ara la direcció assegura que ja s'aconseguirien els objectius només amb la congelació salarial. Ara bé, si no hi ha negociació, conclou un portaveu, caldrà imposar la retallada. Però els sindicats s'han negat a iniciar cap negociació fins que no se'ls faciliti el cost de la televisió del metro, Mou TV; de la publicitat corporativa, i del patrocini de concursos i festivals, així com del sou del personal fora de conveni i dels alts directius.

De fet, els sindicats acusen la direcció de fer una mala gestió i de pagar sous molt elevats a una cinquantena de directius. L'empresa defensa que només té 23 directius, amb el sou congelat des del 2010 juntament amb el de la resta dels 500 treballadors que, fora de conveni, cobren el sou que “els correspon” com a tècnics especialitzats. El 5 de gener TMB va presentar als sindicats un document amb dotze propostes de retallada que preveien un ERO temporal voluntari per als pares de família, un ERO d'un any als jubilats parcials, l'eliminació d'una paga extraordinària, un ERO col·lectiu de 30 dies o renunciar als increments salarials previstos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.