Serveis

pallars jussà

Un miler de persones clama per salvar el tren de la Pobla

La protesta, sota el lema “Salvem lo tren”, va sortir de Lleida i s'hi van afegir participants en cada estació del recorregut

Un miler de persones va participar ahir en la manifestació en defensa del tren que uneix Lleida amb la Pobla de Segur, al Pallars Jussà, en un acte al qual s'hi van afegir articipants en cadascuna de les estacions per les quals circula el tren, segons va informar l'ACN. La comitiva va sortir en tren a les nou del matí des de l'estació Lleida-Pirineus i va anar aplegant unes 300 persones fins a arribar a la capital de la Conca de Dalt. Mig miler de persones més esperaven al centre de la Pobla i es van afegir a l'acte de protesta, que volia mostrar el rebuig del territori a la decisió de la Generalitat de reduir les freqüències de pas –dels vuit serveis d'anada i tornada entre Lleida i Balaguer volen passar a quatre i dels tres entre Balaguer i la Pobla de Segur només en quedarà un. Sota el lema “Salvem lo tren” –el mateix que es va fer servir el 1984, any en què el govern estatal es plantejava tancar la línia, poc rendible econòmicament–, la jornada de protesta va reunir gent de totes les edats.

El portaveu de la plataforma Salvem lo Tren, Quimet Cortés, es va mostrar confiat que la Generalitat “s'ho repensarà”. Per Cortés, el tren és vital pels veïns “per anar al metge i a fer gestions” i la supressió de freqüències significaria no poder tornar al lloc d'origen el mateix dia.

LA XIFRA

8
serveis
d'anada i tornada hi ha entre Lleida i Balaguer, i n'hi ha 3 entre Balaguer i la Pobla, que quedarà en un.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.