Serveis

barcelonès

TMB congela el sou als treballadors del metro

Estudia una mesura comparable per als de busos tot i l'amenaça de vaga

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) congela el sou als 3.200 treballadors del metro que estan en conveni, així com als 500 tècnics i càrrecs intermedis el contracte dels quals no s'hi regeix. A més, elimina una de les setze pagues als 23 alts directius de l'empresa, els sous dels quals els sindicats del metro i el bus han demanat conèixer abans d'asseure's a negociar qualsevol retallada.

En una carta enviada als representants del comitè d'empresa, TMB explica que aquesta congelació i l'eliminació d'una paga permetran estalviar uns 10 milions dels 56 en què la companyia s'ha proposat reduir aquest any les despeses. La companyia també estudia aplicar una mesura comparable a l'empresa de busos, tot i que encara no la té decidida perquè ha de ser compatible amb el conveni vigent, a diferència de l'empresa del metro, el conveni de la qual va finalitzar la seva vigència al desembre.

Els sindicats estan molestos amb la mesura perquè defensen que tenen dret a la revisió salarial pactada segons el conveni. L'empresa, per la seva part, lamenta no haver pogut consensuar amb els representants dels treballadors les mesures de contenció de la despesa de personal per tal de reduir els costos en el volum en què li exigeixen les administracions públiques.

TMB informa el comitè que congela els sous en aplicació del reial decret de mesures urgents en matèria pressupostària, tributària i financera per a la correcció del dèficit públic, però també “per la difícil situació que viu la companyia”, segons s'afirma en el comunicat. La negativa a acceptar cap congelació o rebaixa de sou si l'empresa no els facilita el cost dels sous dels alts càrrecs i de serveis com ara la televisió del metro i la publicitat ha dut els sindicats a amenaçar amb una vaga del transport públic coincidint amb el Congrés Mundial de Mòbils, que començarà el dia 27.

Obligada a pagar-los 894.000 euros

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) obliga TMB a pagar a uns 670 conductors 894.000 euros d'indemnització corresponents al descans de 15 minuts que no van fer des del 2006 fins al 2008 per cada torn en què van treballar més de sis hores seguides. La sentència ratifica la dictada pel jutjat social que els reconeixia la indemnització només pel període 2007-2008 i contra la qual van recórrer les dues parts. TMB sospesa si apel·la al Suprem, però deixa clar que no comparteix la sentència perquè, aquells anys, el conveni no preveia el descans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.