Serveis

infraestructures

Descompte per als cotxes d'alta ocupació des d'avui

El govern avança la posada en funcionament d'aquesta bonificació als vehicles amb més de tres ocupants als peatges del Maresme i el Garraf

Al març s'aplicarà a les barreres del Vallès i el Bages

Finalment, el govern català ha avançat la data d'extensió del sistema de bonificació per als vehicles d'alta ocupació (VAO) als peatges, i a partir d'avui ja s'aplica a les barreres de la C-32 entre Montgat, Mataró i Palafolls, per un costat, i entre Castelldefels i el Vendrell, per l'altre; i també a les de la C-33 entre Barcelona i Montmeló –cal recordar que aquests descomptes per als vehicles que porten 3 o més ocupants ja són vigents a les barreres dels túnels de Vallvidrera que gestiona Tabasa. No serà fins al març que es posarà en funcionament aquesta bonificació en el cas dels peatges de l'autopista C-16 entre Sant Cugat del Vallès, Terrassa i Manresa.

Això sí, els conductors que se'n vulguin beneficiar han de disposar de Teletac i el descompte del 40% del peatge només s'aplicarà de dilluns a divendres no festius. El sistema es pot avançar, però no estarà encara automatitzat com als túnels de Vallvidrera, sinó que es farà manualment. Als túnels, el vehicle es dirigeix al carril senyalitzat amb el logotip VAO 3+ i sol·licita el descompte prement un botó mentre una càmera enregistra la imatge de l'interior per comprovar que hi viatgen tres passatgers o més. Com que això suposa la instal·lació de la tecnologia que encara no existeix a la C-32 i la C-33, el que faran les concessionàries Invicat i Aucat és comprovar manualment l'ocupació del vehicle. Els conductors es dirigiran també als carrils VAO 3+ i un operari farà la comprovació i el descompte.

Els descomptes VAO formen part del nou model de bonificacions que, a més de les de recurrència per la freqüència de pas, inclou també les de vehicles ecològics

LA XIFRA

40%
de descompte
per als conductors que portin un vehicle amb tres o més ocupants a Vallvidrera i a la C-32 i la C-33.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.