Serveis

transports

La fira del mòbil tindrà vaga de bus i de metro

Els treballadors convoquen aturades pels dies 27, 28 i 29 de febrer i 1 de març

TMB assegura que es neguen a negociar

Dues assemblees dels treballadors del metro i els autobusos, al matí i a la tarda, van aprovar ahir per àmplia majoria la convocatòria d'una vaga a partir del pròxim dia 27, data que coincideix amb l'inici del Mobile World Congress 2012. Les mobilitzacions podrien allargar-se fins als dies 28 i 29 de febrer i 1 de març, decisió que es prendrà cada dia depenent
dels resultats obtinguts durant l'aturada.

La vaga es convoca per reclamar a TMB els retards de l'IPC, que són d'uns 700 euros de mitjana per persona, i per la negativa, segons asseguren, d'aplicar en les taules salarials el 2,4% corresponent al 2011 i recollit en el conveni col·lectiu. Els treballadors també demanen que es rebaixin les tarifes dels bitllets. L'assemblea va fer una crida als empleats a manifestar-se aquest diumenge, a les dotze del migdia, a la plaça Sant Jaume, on se celebraran actes amb motiu de les Festes de Santa Eulàlia.

Comunicat de TMB

Per la seva part, TMB va denunciar ahir que l'objectiu de la convocatòria és clarament “impedir el dret dels ciutadans a la mobilitat i interferir en la celebració del Congrés Mundial de Mòbils, esdeveniment que converteix Barcelona en referència mundial de les tecnologies personals de la comunicació”. D'altra banda, afirma que la vaga respon “a una estratègia sindical i política de rebuig del diàleg”.

Segons el text, TMB ofereix als treballadors “el manteniment dels salaris, després d'un període de quatre anys en què s'han incrementat un 12% de mitjana, i el manteniment dels llocs de treball de la plantilla”.

Per la seva part, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va qualificar la notícia de “disbarat” i va assegurar que convocar una vaga per aquelles dates és comparable a fer-ne una “en plens Jocs Olímpics”. Per la seva part, el primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, va criticar amb duresa la decisió dels treballadors, va advertir que “la contundència de la convocatòria és poc responsable” i hi va afegir que “repercutirà negativament en la imatge de Barcelona”. Forn va exigir als sindicats “una actitud responsable” i va demanar-los que “reflexionin”. El portaveu municipal va recordar, d'altra banda, que TMB “ha de fer un estalvi de 56 milions d'euros”, i en aquest sentit va reclamar per part dels treballadors “un esforç per no posar en risc el sistema públic de transports”.

27.02.12
Està convocada
la vaga de bus i metro, que podria allargar-se fins als dies 28 i 29 de febrer i 1 de març.

Fira de Barcelona vol un acord

Fira de Barcelona va alertar ahir que una vaga de metro i autobusos durant el Mobile World Congress “tindria greus repercussions” en el desenvolupament del congrés i en la imatge de Barcelona. Fonts de la Fira van destacar ahir la importància del congrés i la seva transcendència “econòmica, social i d'imatge internacional”. “Respectant reivindicacions, les parts han de fer els màxims esforços per evitar la vaga”, van demanar. “Si això no pogués ser, confiem que funcionaran els serveis mínims i les mesures de seguretat per garantir la mobilitat i la seguretat dels congressistes.” Fira de Barcelona ha confirmat, d'altra banda, que ja s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament i la Generalitat per posar en marxa les mesures necessàries. El Mobile World Congrés 2012 serà el primer des que Barcelona va ser escollida capital mundial del mòbil fins al 2018 i s'hi preveu l'assistència de més de 60.000 participants, el 95% estrangers i el 30%,
alts directius del sector de
les telecomunicacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.