Serveis

Desgavell a rodalies tres dies després de l'anunci de solucions

Uns 200 passatgers d'un tren que anava de Tortosa a Barcelona són evacuats per una avaria a prop de l'estació de Salou

Dues errades d'infraestructura causen retards en hora punta a quatre línies més

Tres dies després que la nova ministra de Foment, Ana Pastor, prometés un pla de xoc per garantir la fiabilitat i seguretat del servei de Rodalies, tres avaries durant la tarda van tornar a convertir ahir en un dia de desgavell total en el servei, amb quatre línies de rodalies i dues de regionals afectades per retards en l'hora punta de la tornada a casa del vespre. Uns 200 passatgers d'un tren que anava de Tortosa a Barcelona van haver de ser evacuats quan estaven aturats a un quilòmetre de Salou (Tarragonès) perquè el tren va tenir una avaria i no va poder seguir endavant després que s'accionés de forma indeguda l'alarma.

Segons informava la companyia Renfe, els passatgers d'aquest tren, que havia sortit de Tortosa a les 15.54 h amb destinació a l'Estació de França de Barcelona (amb hora prevista d'arribada a les 18.22 h), van ser evacuats amb l'ajuda de Mossos d'Esquadra, Protecció Civil i Bombers de la Generalitat.

El tren havia deixat de circular a les 16.50 h, quan es va accionar, segons la companyia ferroviària de forma indeguda, l'aparell d'alarma. No obstant això, a les 17.03 h el comboi va intentar circular de nou, encara que abans d'arribar a l'estació de Salou, quan estava a tan sols un quilòmetre, va tenir una avaria i no va poder continuar.

Renfe va activar un pla alternatiu per carretera entre Salou i l'Hospitalet de l'Infant perquè la incidència afectava dos trens més, un que havia sortit de Barcelona i que estava aturat a Salou, i un altre que havia sortit de Tortosa i que ho estava a l'Hospitalet de l'Infant. Paral·lelament, Renfe també posava a disposició dels passatgers un servei d'autobusos per als quatre trens afectats de llarga distància de la línia Barcelona-València: un d'aturat a Salou, dos d'aturats a Cambrils i un altre a Tarragona.

Durant la tarda, però, hi va haver dues incidències més que van afectar quatre línies més, aquest cop de rodalies, on es va haver de tallar la circulació en alguns trams o es van acumular retards de fins a mitja hora. En concret, a l'R4 una avaria a les instal·lacions impedia la circulació entre Sabadell i Manresa.

A l'R12, el tren que havia sortit de Lleida a les 16.07 h amb destinació a l'Hospitalet de Llobregat circulava amb 20 minuts de retard a causa d'una avaria en aquest municipi que també va provocar retards a les línies R1 i R3.

Hauria de ser a Barcelona fot mitja hora. He arribat a Sabadell Rambla des de Sabadell Nord
@celiasantacreu
Actualment fa més por que jugar contra Pepe #rod1. Si arribo sencer a casa prometo anar a Montserrat
@ernestfcb93
Tot esperant #rod4 a #martorell. La lluita per assaltar el #trenbala promet. Capitans de creuer, abstenir-se
.
@sescolah67
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.