Serveis

transports

Reivindiquen per a l'Empordà l'èxit del tren a 1 euro al Rosselló

La plataforma d'usuaris del tren de Figueres a Cervera ho contraposa amb el servei del tren a l'Empordà

La plataforma d'usuaris del tren entre Cervera i Figueres reivindica per a l'Empordà el balanç publicat aquest setmana a la premsa nord-catalana dels primers mesos de funcionament del tren a 1 euro entre Perpinyà i Vilafranca de Conflent. En aquest tram (el primer del tren a 1 euro que es va posar en servei al Rosselló el desembre del 2011), el nombre de viatgers va augmentar el gener del 2012 un 222% respecte al mes de gener del 2011. El mes de febrer, un cop passat l'efecte de la novetat, l'augment va ser del 157%. En el cas d'aquesta línia, el bitllet més car valia 7,5 euros.

“Ja ens agradaria a nosaltres tenir tots els trens i els autobusos a aquests preus”, diu la plataforma d'usuaris de tren a l'Empordà. Basant-se en aquest balanç, l'entitat denuncia la situació del transport ferroviari al sud de l'Albera i alerta que la Generalitat no complirà amb el Pla de Transport de Viatgers (PTVC) per al 2012, i que s'allargaran els terminis per al període 2013-2018. L'agrupació d'usuaris considera que la Generalitat està ajornant actuacions vitals per millorar el transport públic de Catalunya, com són les Rodalies territorials, la millora dels trens regionals i l'establiment de serveis de bus amb més freqüència i rapidesa.

LA XIFRA

222
per cent.
És l'increment del nombre de viatgers en la línia de tren a 1 euro entre Perpinyà i Vilafranca de Conflent.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.