Serveis

Una entitat del taxi reobre el debat d'un peatge urbà

Una plataforma ara proposa aquesta mesura per revifar el sector i com a reclam de cara a unes eleccions que en decidiran el futur professional

El PP i ICV–EUiA ja han dit que hi són contraris

La coordinadora metropolitana del taxi, una de les múltiples entitats del sector, va plantejar ahir una proposta que reobre un debat que ja ve de lluny: crear un peatge urbà per al centre de Barcelona. La coordinadora, que aplega petits gestors de llicències, aposta per crear un espai comprès entre els carrers d'Entença, Travessera de Gràcia i Diagonal, i Marina, passeig de Colom i Paral·lel, i que per accedir-hi els conductors no residents a Barcelona paguin una taxa, sense precisar-ne la quantia.

Segons l'entitat, la mesura afavoriria el taxi per l'augment de servei i de la velocitat comercial i podria finançar el transport públic. La proposta s'emmarca dins un context electoral, ja que el dia 3 de maig que ve el sector celebrarà unes eleccions clau, que han d'aclarir la composició de forces a la taula de l'Institut Metropolità del Taxi (Imet). Des del 2000 que no es convocaven eleccions al sector. Depenent dels resultats, serà més o menys fàcil aplicar la mesura dels torns horaris aprovada en una consulta al febrer. Ara la coordinadora anteposa el peatge urbà als torns. El Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC), majoritari, ja ha dit que la coordinadora només vol cridar l'atenció de cara a les eleccions. El sector, esllanguit, reclama a crits mesures anticrisi.

Ahir, dues formacions amb idees en mobilitat prou distants, com ara el PP i ICV-EUiA, es van pronunciar en contra de la proposta. El PP es declara contrari als peatges per entrar a la ciutat, mentre que ICV va dir que el transport públic s'ha d'enfortir amb una llei del Parlament i no pas amb iniciatives com aquesta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.