Serveis

Els piquets obstaculitzen els serveis mínims de Ferrocarrils matí i tarda

L'endarreriment forçat de les sortides de trens i una crema de pneumàtics a la via interfereixen l'operació

FGC anuncia accions contra els “sabotatges”

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) no ha pogut complir els serveis mínims establerts el primer dia de vaga contra les retallades salarials, perquè l'actuació dels piquets ha causat diverses interferències matí i tarda, una situació que es podria repetir avui en la segona jornada d'aturades. Poc després de l'inici del servei, a quarts de set del matí, la crema de pneumàtics al mig de la via entre les estacions de la Floresta i les Planes bloquejava durant uns minuts les línies de Terrassa i Sabadell. I a les set del matí els piquets informatius impedien la sortida des de la plaça de Catalunya dels trens del Vallès però també del Tibidabo i Reina Elisenda. Desenes de treballadors en vaga entraven als vagons i feien temps al llindar de les portes per retardar la sortida dels combois, una estratègia que van repetir a l'inici dels serveis mínims de la tarda des de les andanes de l'estació de Sarrià. Les interferències als serveis mínims es van produir només a les línies del Vallès i de la part alta de Barcelona mentre que a les línies que surten de la plaça Espanya en direcció al Baix Llobregat, l'Anoia i el Bages van poder circular la meitat de trens, tal com estava previst des dos quarts de set a dos quarts de deu del matí i de les quatre de la tarda a les vuit del vespre. A més, mentre al matí un grup de treballadors tallava al trànsit el carrer Balmes fins a Provença abans de manifestar-se a la plaça de Sant Jaume davant del Palau de la Generalitat, a la tarda es tallava la Via Augusta en una concentració de treballadors davant de la seu de la companyia després d'haver aturat les circulacions de trens durant tres quarts d'hora des de les andanes de l'estació de Sarrià.

Sabotatge

El president de FGC, Enric Ticó, anuncia accions legals contra els responsables del bloqueig de trens que puguin ser identificats per les càmeres de seguretat situades a les línies de la companyia. El màxim responsable de l'empresa ferroviària creu que els sindicats han trencat les regles de joc incompliment deliberadament els serveis mínims decretats pel govern i considera una excusa culpar grups “descontrolats”.

LA FRASE

Amb l'incompliment dels serveis mínims es trenquen les regles de joc. Actuarem contra els sabotatges
Enric Ticó
president de FGC

LA DATA

24.05.12
És la jornada d'inici
de la segona convocatòria de vaga dels treballadors de Ferrocarrils per als dies 24, 25 i 26.

Greuge comparatiu salarial

Els representants sindicals consideren que els treballadors de la companyia pateixen un greuge comparatiu respecte de la resta de plantilles del sector pel nivell de retallades salarials que se'ls apliquen. Fa dos anys se'ls retallava un 5% del sou i enguany un 3% més, com a tots els funcionaris de la Generalitat tot i que ells no en siguin, recorden. El conflicte salarial al metro de Barcelona es va tancar amb un acord de congelació salarial. El president del comitè d'empresa, Xavier Valverde (UGT), afegeix que se'ls apliquen les majors retallades tot i que FGC és l'empresa menys dependent dels pressupostos públics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.