Serveis

infraestructures

Pla d'1,9 milions per posar més vigilància a rodalies

Excepte a l'R3, on seran diaris, els reforços es concentraran en les primeres i últimes hores dels caps de setmana i els dies festius

El vandalisme costa 3 milions anuals i causa un 20% dels retards

Rodalies de Catalunya reforçarà la seguretat per posar fre als actes vandàlics que, sobretot els caps de setmana, es produeixen als trens i les estacions de la xarxa de Renfe. El pla, que està previst que s'activi el mes de setembre, suposarà una inversió d'1,9 milions d'euros, que aniran destinats tant a minimitzar els riscos en la seguretat que tenen els empleats del servei com a reduir la percepció d'inseguretat dels usuaris, però també es volen limitar els danys a conseqüència del vandalisme en els combois, que l'any passat van comportar a rodalies una despesa de 3 milions d'euros, i millorar els índexs de puntualitat del servei, segons explica el director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, en el comunicat amb què ahir la Generalitat va informar del pla. Segons Rodalies, un de cada cinc retards registrats són conseqüència d'alguna bretolada.

Els reforços en seguretat s'aplicaran sobretot en les franges horàries amb més incidències; és a dir, a les nits i a primera hora del matí, i s'afegiran als protocols de coordinació amb els cossos de seguretat que ja estan actius en els punts més crítics.

En concret, divendres, dissabtes, diumenges i festius, a partir de les 20.30 h i fins al final del servei, entre un 77% i el 100% dels trens portaran personal de seguretat, depenent de la línia, i durant les primeres hores dels matins de dissabtes, diumenges i festius el percentatge serà d'entre un 67% i el 100%. Els dies laborables també hi haurà personal de seguretat en un percentatge d'entre un 67% i un 83,3% dels combois, depenent de la franja horària, de la línia R3 (la que va de l'Hospitalet a Puigcerdà per Vic).

Els reforços se sumen als que ja s'apliquen des del setembre del 2010, quan el personal de seguretat es va reforçar un 20% els dies laborables i un 30% els caps de setmana i festius, considerats insuficients pel Sindicat Ferroviari de Catalunya, que al març va tornar a posar el crit al cel per les mancances de seguretat després de l'última agressió greu rebuda per un empleat.

Adif col·loca una nova catenària a Sabadell

El túnel de la xarxa de rodalies que travessa Sabadell pel subsòl disposarà a finals de juny d'una nova catenària rígida, que substitueix l'actual catenària flexible convencional, per minimitzar el risc d'incidències a la xarxa d'electrificació. Adif canvia 5,3 quilòmetres de catenària de via doble, amb un cost de 3,2 milions. És el segon punt de la xarxa de rodalies on s'instal·la després de fer-ho als túnels de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.