Serveis

mobilitat

Blanes posa més places de zona blava durant l'estiu

Hi haurà 1.900 llocs de pagament, uns 700 més que el període estival de l'any passat

L'àrea d'aparcament rotatori s'estén a tota la primera línia de mar i al darrer tram de Vila de Madrid

La ciutat de Blanes tindrà aquest estiu 1.900 places d'aparcament de zona blava, unes 700 més que l'any passat. Més places i més temps, perquè es passa dels tres mesos d'estiu a cinc: de l'1 de juliol a final de novembre. “Hem afegit algunes places i hem incrementat el període fins a final de novembre”, va explicar Josep Marigó, alcalde de Blanes.

Una de les àrees de zona blava ampliada és el front marítim. Aquest estiu, tot el litoral blanenc serà de pagament, amb l'ampliació del tram de zona blava del passeig de s'Abanell. També els accessos a la cala Sant Francesc. Dins de la ciutat s'amplia també al darrer tram de l'avinguda Vila de Madrid, a partir del carrer Mercè Rodoreda i una part del passeig Catalunya.

Diversitat tarifària

No totes les zones blaves valen igual. La més cara, com els altres anys, serà el front litoral. És la “tarifa turística”. També es mantindrà la “tarifa tova”, gratuïta per als veïns de Blanes, que poden demanar una credencial. Els llocs amb tarifa tova són la part final de l'avinguda Vila de Madrid –263 places– i l'esplanada de sorra al costat de l'antic pavelló municipal –amb 609 places–. En aquestes zones, les denúncies que es facin de l'1 al 156 de juliol, s'anul·laran.

Més ingressos

En el rerefons hi ha la necessitat del consistori d'augmentar els ingressos: “L'any passat va ser del 15 de juny al 15 de setembre i menys places; es va aconseguir 55.000 euros”, va detallar l'alcalde. L'empresa que ha aconseguit enguany la gestió dels aparcaments, tal com va avançar Marigó diumenge a aquest diari, aportarà al consistori 150.000 euros, quan el cànon de partida era només de 100.000 euros. Això dóna esperança al govern local que el concurs obert per crear una empresa mixta que s'encarregui de manera permanent dels aparcaments –es preveuen uns ingressos per aquest concepte de dos milions d'euros– doni fruits. De fet, aquest estiu serà com una prova per al futur: “Tot això ens serveix d'experiència per veure com funciona la nova aplicació”, va apuntar ahir l'alcalde. El govern local va explicar que l'empresa que s'encarregarà de les zones blaves aquest estiu presentarà un informe setmanal sobre el funcionament. La temporada acabarà el 30 de novembre, un mes i mig més tard que l'any passat.

LA XIFRA

1.900
places de zona blava
tindrà aquest estiu Blanes, unes 700 més que l'estiu de l'any passat.

LA DATA

01.07.12
És quan entra en vigor
el nou sistema d'aparcament estival amb les noves places de zona blava.

LA FRASE

Hem afegit algunes places i hem incrementat el període fins a final de novembre
Josep Marigó
Alcalde de Blanes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.