Serveis

EQUIPAMENTS

El súper del futur mercat d'Olot serà de Mercadona

L'Ajuntament va aprovar ahir l'adjudicació de l'explotació de la nova superfície comercial, després de resoldre un concurs al qual també va concórrer la cadena Bon Preu

El ple de l'Ajuntament d'Olot va donar ahir llum verd a l'adjudicació a l'empresa Mercadona, per un període de 40 anys, del supermercat que hi haurà a la futura Plaça Mercat. Al corresponent concurs s'hi havia presentat també Bon Preu. Mercadona pagarà inicialment 3,5 milions d'euros i, un cop estigui obert l'establiment. aportarà 6.000 euros al mes per a l'ús d'aparcaments. L'adjudicació va comptar amb el vistiplau de tots els grups, menys del PSC, que es va abstenir, ja que considera –entre altres raons– que es tracta d'un supermercat massa gran (tindrà uns 1.500 m² de zona de venda) per al centre d'una ciutat i perquè no s'han fet estudis sobre les repercussions que tindrà sobre el petit comerç i el trànsit, segons va dir el seu portaveu, Josep Guix. L'alcalde, Josep Maria Corominas (CiU) va replicar que els clients d'una gran superfície i d'una botiga són diferents i que precisament una superfície comercial gran aporta clients als comerços detallistes del seu entorn.

El ple també va aprovar de manera definitiva el pla de viabilitat de la nova Plaça Mercat. De les al·legacions presentades, s'ha admès la petició dels placers de crear una comunitat d'usuaris de les instal·lacions. L'avantprojecte corresponent –que es portarà a aprovació en un pròxim ple extraordinari– preveu que la nova Plaça Mercat costarà uns 8 milions d'euros. Per pagar-ho es compta amb l'aportació inicial de Mercadona, un milió que hi posaran els placers, 400.000 que aniran a càrrec de l'Ajuntament i els ingressos per l'explotació de l'aparcament. Hi van votar a favor tots els grups, menys el PSC, que es va abstenir.

LA FRASE

Una gran superfície no és competència per al petit comerç, perquè tenen clients diferents
Josep Maria Corominas
ALCALDE D'OLOT

Reducció de plantilla a les llars d'infants

Una vintena d'educadores de les llars d'infants municipals d'Olot (d'una plantilla d'aproximadament 30 persones) van presentar-se ahir al vespre a l'ajuntament, al final del ple, per mostrar el seu malestar per la reducció de personal d'aquests centres. Segons van indicar les educadores, vuit d'elles han rebut l'avís que no els renovaran el contracte. Les afectades comptaven poder reunir-se amb l'alcalde per tractar el tema.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.