Serveis

URBANISME

Celrà preveu construir divuit cases a l'entorn del geriàtric

El govern segella una requalificació per posar fi a judicis

Cornellà confia tenir aquest mes l'aval d'Urbanisme

L'Ajuntament de Celrà (CUP-iCelrà) va aprovar ahir a la nit la modificació urbanística número 13 del pla general per legalitzar la situació del geriàtric del poble. La modificació permetrà que es construeixin divuit cases a l'entorn de la residència Sant Jordi.

Amb la modificació, el batlle de Celrà diu que els veïns i els propietaris del geriàtric hauran de contribuir de manera igual a la urbanització del sector. L'Ajuntament confia que aquest mes la comissió d'Urbanisme doni el vistiplau a la requalificació i que s'acabin els conflictes judicials, amb sentències contràries de la comissió d'Urbanisme, més d'un jutge i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), entre d'altres, a les decisions de l'anterior Ajuntament, encapçalat per l'Entesa. Montse Rivas, actual portaveu de l'Entesa, diu que van donar fa anys la llicència d'obres a la residència Sant Jordi perquè Urbanisme els havia autoritzat a fer-ho. L'alcalde, Dani Cornellà (CUP), ha explicat que s'han ampliat els metres quadrats de les parcel·les i el nombre de cases previstos inicialment. Al final, hi haurà divuit habitatges, quinze dels quals estaran formats per tres blocs de cinc cases aparellades. A més, també hi haurà tres habitatges de protecció oficial, dues de planta baixa i un pis de la primera planta. Al mateix temps, hi haurà dues zones verdes. Cornellà ha explicat que part de les al·legacions dels dos grups de l'oposició, l'Entesa i CiU, s'aclariran més endavant.

La portaveu de l'Entesa, el principal grup de l'oposició, Montse Rivas, ha dit que amb la futura urbanització “s'han afavorit els interessos d'alguns propietaris abans dels interessos del poble”. Rivas lamenta que la modificació no detalla com es farà un pont previst a prop del geriàtric ni com s'urbanitzarà l'altre mòdul del mateix sector, conegut com les Palaines.

LA XIFRA

3
habitatges
de protecció oficial preveu l'Ajuntament de Celrà en la futura urbanització de l'entorn del geriàtric.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.