Serveis

infraestructures

Figueres no obliga a treure les antenes il·legals del Poble Nou i indigna els veïns

El govern aprova avui un canvi de normativa que deixa que les antenes de telefonia es quedin on són fins que siguin obsoletes

Els veïns anuncien accions

Els veïns del barri del Poble Nou de Figueres estan indignats amb l'Ajuntament perquè té previst aprovar en el ple d'avui una modificació del pla general que permetrà que les antenes de telefonia mòbil que ara estan en situació il·legal puguin continuar on són fins que quedin obsoletes. Els veïns lamenten que l'Ajuntament els va demanar unes setmanes de marge per negociar amb la companyia telefònica i que aquest temps “s'ha usat per preparar un dictamen que afavoreix l'empresa”. Per això asseguren que senten que “la jugada feta per l'Ajuntament és una punyalada per l'esquena als veïns del barri del Poble Nou”, explica el portaveu dels veïns, Lluís Benejam. Els veïns avancen que si el ple d'avui aprova la modificació, presentaran al·legacions i intentaran evitar que Urbanisme de Girona l'accepti. A més, anuncien que faran protestes durant aquest estiu per demostrar el seu descontentament.

Per part seva, l'Ajuntament de Figueres assegura que fa aquest tràmit per evitar que la companyia telefònica Movistar, propietària de les antenes, pugui demanar una indemnització al consistori, que calcula que podria ser de 4 milions d'euros. El regidor de Medi Ambient i Qualitat Ambiental, Pere Giró, assegura que “la pressió sobre l'empresa perquè retiri l'antena es mantindrà igual”, però recorda que la companyia té llicència i que podria demanar indemnització si se l'obliga a retirar l'antena de telefonia. Mentrestant, però, Giró assegura que es mantenen les negociacions amb l'empresa perquè tregui l'antena d'on és i la traslladi a un dels punts permesos a la ciutat.

Ara a Figueres hi ha diverses antenes que estan fora de planejament. En el pla general es preveu fins ara que aquestes instal·lacions s'han de retirar abans del juliol del 2010, i per tant actualment estan en situació il·legal. Amb la modificació que el govern porta avui a l'aprovació del ple, la normativa canvia i les antenes poden continuar on són fins que quedin obsoletes. L'Ajuntament no permetrà que s'hi facin millores ni modificacions.

LA FRASE

La jugada feta per l'Ajuntament és una punyalada per l'esquena als veïns del barri del Poble Nou
Lluís Benejam
portaveu dels veïns

L'ordenança, al setembre

L'Ajuntament de Figueres té previst tenir a punt al mes de setembre l'ordenança que reguli les antenes de telefonia mòbil que actualment queden fora del planejament urbanístic. Segons va explicar ahir el regidor Pere Giró, els tràmits per aprovar-la continuen. En total a Figures les afectades són tres antenes, però la que ha portat més polèmica ha estat la del barri del Poble Nou, que ha provocat protestes de veïns. L'últim tràmit que es va fer per aprovar l'ordenança va ser al mes de març. Segons explicava llavors Pere Giró, el que es va fer va ser signar el decret per crear la comissió –formada per polítics i tècnics– que elabora l'ordenança. El regidor Giró calculava que els tràmits podien durar uns cinc mesos; per tant, la problemàtica actual de les antenes de telefonia estaria resolta pels volts del mes d'agost o setembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.