Serveis

L'ajuntament d'Algemesí deu als bombers vora 160.000€

Es tracta de les quotes bimensuals dels anys 2011 i 2012

Més Algemesí critica obertament l'actitud dels responsables polítics de la vila

L'ajuntament d'Algemesí no ha pagat al consorci de bombers cap quota bimensual de l'any 2011 ni tampoc les que duguem de 2012. En concret l'Ajuntament deu al Consorci de Bombers 159.669€ i aquesta quantitat està considerada per Més Algemesí com a una irresponsabilitat, en considerar que si tots els Ajuntaments feren el mateix es posaria en risc l'existència del Consorci i del propi servei.

De la mateixa manera que aquesta xicoteta formació política local va presentar una moció per tal de reclamar el pagament del deute que la Generalitat (1'5 milions en aquell moment) i el Ministeri (1'7 milions), ara reclamaran també que l'Ajuntament abone el que es deu.

Aquesta petició pensen formular-la oficialment en el punt de precs i qüestions del plenari que se celebra hui mateix i si l'Ajuntament no abona abans del plenari de setembre, com a mínim les quotes de 2011, asseguren que transformaran la petició en una moció oficial.

En el plenari es donarà compte de l'informe de morositat en el qual s'indica que l'Ajuntament no deu cap factura endarrerida a cap empresa. I això és cert i cal felicitar-se. Però això es deu en part a que se selecciona estratègicament a qui pagar-li i a qui no.

Novament cal recordar que l'equip de govern es vanagloria de la situació econòmica de l'Ajuntament, però Més Algemesí diu que cal denunciar la “cara oculta” de la gestió. Per a Josep Bermúdes. síndic portaveu de Més Algemesí, “com les males netejadores, amaguen baix l'estora allò que no els interessa, en aquest cas el deute. El no abonar aquests diners és una decisió política de l'equip de govern. No s'abonen per tal de tenir liquidés per a projectes de cara a la galeria. A aquest deute, però, cal sumar-li uns altres 196.118'10€ que es deuen a la Diputació, i que és la quantitat resultant de descomptar al que li deguem les subvencions que la Diputació ens deu a nosaltres. Principalment li devem encara alguna quota de 2009 del tractament del fem en la planta de Guadassuar. Aquestes actituds irresponsables d'Ajuntaments que, com el nostre, no pagaven, són les causants que ara devem pagar directament els ciutadans i ens resulte més car”.

A judici de Més Algemesí l'actual equip de govern està buscant desesperadament liquidés monetària per concloure altres grans projectes que no tenen consignació pressupostària ni liquidés i que són, per a ells, “políticament” més rendible de cara a la galeria. Considerem que aquests deutes, almenys el relatiu al Consorci de Bombers, es podrien i es deurien haver pagat perquè ara per ara hi ha liquidés. L'Ajuntament d'Algemesí posa en perill els pagament de les nòmines d'aquests funcionaris amb aquesta pràctica totalment censurable.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.