Serveis

infraestructures

Una vaga a Renfe farà que demà només hi hagi la meitat dels trens habituals

Els sindicats han convocat la protesta per la liberalització del sector ferroviari

Els serveis mínims es concentraran, sobretot, al matí i al vespre

Els sindicats amb representació a Renfe han convocat per demà una vaga en contra de la liberalització del sector ferroviari i el transport de viatgers que ha aprovat recentment el govern espanyol. L'aturada coincideix amb un dels dies de l'operació sortida de l'estiu, i deixarà en aproximadament la meitat els combois que circularan per la línia de Portbou a Barcelona. Si en un dia normal s'hi mouen uns 23 trens en cada sentit, demà només hi haurà onze trens en sentit nord i dotze trens en direcció a la capital catalana.

Aquests són els serveis mínims que han establert l'Estat i la Generalitat, i que es concentraran sobretot a la primera franja del matí i al vespre. Des de les onze fins a les set, hi haurà tan sols un tren cada dues hores. A més, la gran majoria dels trens seran regionals que pararan a totes les estacions, i només hi haurà trens de mitjana distància al matí en direcció sud i a la tarda en direcció Figueres. Si hi ha viatgers que havien comprat bitllets per a trens afectats amb anterioritat, en poden reclamar el canvi o el reemborsament.

L'objectiu de l'aturada és protestar contra l'acord del Consell de Ministres del 20 de juliol de liberalitzar el transport ferroviari de viatgers i obrir-lo a la competència. També es vol reestructurar Renfe i la resta d'empreses ferroviàries de l'Estat.

LA XIFRA

23
trens
circularan avui a la línia entre Girona i Barcelona. Dotze seran en sentit Barcelona i 11 a la inversa.

LA DATA

07.2013
El juliol
de l'any que ve és quan s'haurà d'obrir a la competència el transport ferroviari de viatgers.

El personal d'Adif també s'atura

Els sindicats també han estès la convocatòria a Adif i Feve, les altres dues empreses públiques del sector ferroviari. Per tant, això afectarà el personal de les estacions de tren, per exemple de la venda de bitllets, ja que aquest és un col·lectiu d'Adif. També podria afectar algunes obres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.