Serveis

Mobilitat

Nou TAV enllaçaran Girona i Figueres amb Barcelona

Vuit d'aquests trens d'alta velocitat, que en principi circularan de dilluns a divendres, arribaran fins a Madrid

És previst que el nou tram entri en funcionament al 8 de gener del 2013

Un total de nou trens d'alta velocitat enllaçaran, de dilluns a divendres, Girona i Figueres amb Barcelona en 39 i 55 minuts, respectivament. D'aquests nou trens, vuit enllaçaran les dues ciutats amb Madrid i un no ho farà. I dos d'aquests tindran, a més, connexió amb els serveis TAV a Figueres-Vilafant per continuar el viatge fins a París.

L'entrada en funcionament de la nova línia –prevista inicialment per al dia 8 de gener del 2013– suposarà una millora considerable del temps de viatge actual: 50 minuts de millora a Girona, i més d'una hora a Figueres. Per tant, en el trajecte Barcelona-París també s'hi redueix una hora. Per cobrir la nova línia, Renfe destinarà trens d'alta velocitat semblants als que uneixen Madrid i Barcelona.

Aquest tram és l'últim que falta posar en servei de la línia entre Madrid i la frontera francesa, i el 8 de gener és la data amb què els tècnics de l'Adif i Renfe treballen per tenir a punt el servei i és la que s'ha comunicat a la direcció general de Transports i Mobilitat de la Generalitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.