Serveis

SERVEIS

Girona és la tercera ciutat de l'Estat amb els taxis més cars

Girona és la tercera ciutat de l'Estat on el taxi és més car, segons un estudi sobre les tarifes dels taxis que ha elaborat Facua-Consumidors en Acció a 45 ciutats. Aquest estudi revela que en trajectes semblants hi ha diferències de fins al 128% en el preu del taxi depenent de la ciutat. Tarragona és la ciutat amb les tarifes més elevades, seguida de Sant Sebastià i Girona. Les tarifes més baixes són les que s'apliquen a les Illes Canàries. Segons aquest estudi, un recorregut de 15 km a la nit costa 24,52 euros a Tarragona i 10,75 a Santa Cruz de Tenerife. Segons les dades de l'associació, en l'últim any el servei de taxi s'ha apujat un 3%.

Facua ha estudiat els preus dels recorreguts d'un, cinc, deu i quinze quilòmetres fets de dia, de nit i durant les nits dels caps de setmana. En aquest sentit, Girona es troba en el tercer lloc més car, mentre que Lleida ocupa el vuitè lloc i Barcelona, el desè. València, per la seva banda, és la cinquena ciutat on les tarifes de taxi són més cares.

Facua critica que en 13 de les 45 ciutats analitzades els taxis apliquen tarifes especials segons l'horari també els caps de setmana. El preu s'arriba a incrementar en 2 euros a Barcelona, per exemple. Segons l'associació, “no hi ha justificació per encarir aquest servei els caps de setmana més enllà d'aplicar la mateixa tarifa que en les nits dels dies laborables”.

Per Facua, són els ajuntaments els que han de garantir que hi hagi un nombre suficient de taxis sense que s'encareixi un servei que és públic, i considera que també s'ha d'impedir que es concedeixin increments tarifaris. A més, rebutja que els usuaris paguin suplements en recorreguts que incloguin l'aeroport o estacions de trens i autobusos, ja que “no existeix una qualitat més gran del servei que així ho justifiqui”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.