Serveis

COMUNICACIONS

El TAV atrau nous viatgers i en resta al tren convencional

En el primer mes de l'alta velocitat entre Barcelona i Figueres hi ha hagut 90.000 usuaris de l'AVE i l'Avant, la mitjana distància n'ha perdut 30.000 i el tren en general ha guanyat un 20% de viatgers

Les xifres del primer mes de funcionament del TAV entre Barcelona i Figueres demostren, d'una banda, que l'alta velocitat ha restat viatgers al tren convencional i, d'una altra, que han aparegut nous usuaris del ferrocarril, atrets pel TAV. Segons les dades facilitades ahir per la Generalitat, durant l'últim mes la mitjana diària d'usuaris de la línia d'alta velocitat Barcelona-Girona-Figueres ha estat de 2.962, dels quals 2.258 van correspondre als trens Avant i 704, als AVE. La xifra total d'AVE més Avant va ser de gairebé 90.000 viatgers. En el mateix període, els trens de mitjana distància de la R11 van tenir 270.000 usuaris, uns 30.000 menys que la mitjana mensual d'abans de l'entrada en funcionament de l'alta velocitat. La davallada s'ha registrat tots els dies de la setmana, especialment els diumenges (un 14,5% menys). Sumant l'alta velocitat i els trens de mitjana distància, en l'últim mes hi ha hagut 360.000 usuaris del ferrocarril en aquest tram, un 20% més que abans d'arribar l'alta velocitat.

Sense canvis

La novetat de l'alta velocitat molt probablement ha influït en aquestes dades. Pel director general de Transports, Ricard Font, calen almenys sis mesos per poder copsar una tendència en els hàbits dels viatgers, i per això de moment no es preveu cap canvi en les freqüències ni en les parades de la mitjana distància. “En qualsevol cas –va manifestar– les xifres confirmen que els serveis d'alta velocitat i del tren convencional són complementaris i que, junts, sumen usuaris, i per tant contribueixen a un major ús del transport públic, ja que cadascun té el seu perfil de públic.”

LA FRASE

Les xifres demostren que l'alta velocitat i el tren convencional són complementaris
Ricard Font
DIRECTOR GENERAL DE TRANSPORTS I MOBILITAT
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.