Serveis

Infraestructures

Creix un 16% el nombre de viatgers al TAV el segon mes

Sis de cada deu persones han usat la línia per anar de Girona a Barcelona

Més de 28.000 gironins a Madrid

El nombre de viatgers que cada dia utilitzen el serveis del TAV a les estacions gironines ha augmentat un 16% en el segon mes de funcionament del servei. Així ho va explicar Renfe, que va xifrar en més de 3.000 el nombre de passatgers que cada dia agafen el TAV o arriben amb aquest servei a les estacions de Girona i Figueres, quan en el primer mes el nombre de passatgers era de 2.866.

Des del 9 de gener, en què es va posar en marxa la infraestructura, han utilitzat el TAV prop de 180.000 persones en total. D'aquesta xifra, 134.928 persones han utilitzat el servei Avant que enllaça Figueres i Girona amb Barcelona. El trajecte que més han fet els ciutadans és la connexió en menys de 40 minuts entre Girona i Barcelona, que suposa un 61% del total, amb 81.960 ciutadans que han fet aquest viatge en dos mesos.

El servei que enllaça Figueres amb la capital catalana l'han utilitzat més de 47.500 persones, mentre que el viatge d'un quart d'hora entre Figueres i Girona l'han fet uns 5.450 viatgers.

Més de 20.500 persones han agafat el TAV per anar de Girona a Madrid, mentre que prop de 7.500 ciutadans han fet el trajecte de la capital espanyola a Figueres. Un 29% usen el bitllet d'anada i tornada i un 20%, abonaments.

LA XIFRA

81.960
persones
han utilitzat el servei Avant per anar des de Girona fins a Barcelona en 39 minuts.

LA DATA

09.01.13
A principi
de gener es va posar en marxa el nou servei de TAV des de Figueres fins a Madrid.

A l'abril, connectats amb París

La connexió directa amb París sense necessitat de fer transbord a Figueres està prevista per al 28 d'abril. La societat que formen Renfe i SNCF preveu establir dos serveis diaris en cada sentit que connectaran Barcelona amb la capital francesa en sis hores i vint minuts. Això suposa que des de Girona s'anirà a París en unes cinc hores i mitja. La societat mixta batejada com a Elipsus també posarà dos trens diaris fins a Tolosa i a l'estiu es preveu implantar rutes de TAV fins a Marsella i fins a Lió. Es treballa per tenir una línia fins a Ginebra a final d'any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.